Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Τράγκας: Η διαμάχη για την τεράστια περιουσία συνεχίζεται

Γιώργος Τράγκας: Η διαμάχη για την τεράστια περιουσία συνεχίζεται

Γιατί μπορεί να τραβήξει για πολύ καιρό ακόμη η διαδικασία της μοιρασιάς

Σε μια άγρια μάχη για τη διεκδίκηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα έχουν επιδοθεί οι κληρονόμοι του, δεδομένου ότι δεν υπήρξε διαθήκη με αποτέλεσμα η χήρα και οι δυο του γιοι να διεκδικούν την περιουσία.

Ωστόσο εκεί που κάποιοι περίμεναν τρία στρατόπεδα, τελικά υπάρχουν μόνο δύο.

Από τη μια, η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, και ο πρώτος γιος του, Γιάννης Τράγκας και από την άλλη ο δεύτερος γιος του, Φρέντυ Τράγκας. Εκτός από την κληρονομητέα περιουσία, οι δύο πλευρές ερίζουν και για το εφαρμοστέο Δίκαιο με βάση το οποίο θα γίνει το μοίρασμα, δεδομένου ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στο εξωτερικό.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες από τα parapolitika.gr, έπεσε πρόταση από την πλευρά των δύο κληρονόμων να υπάρξει μια ειδική γνωμοδότηση, στην οποία θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές, προκειμένου να συμφωνηθεί ποιο είναι το εφαρμοστέο Δίκαιο. Και αυτό διότι υπάρχει ο κίνδυνος, εφόσον οι δύο πλευρές καταλήξουν στα δικαστήρια, να προκύψει εμπλοκή όχι ενός, αλλά τριών ή και περισσότερων εφαρμοστέων Δικαίων.

Η ιθαγένεια και πώς αυτή περιπλέκει την κατάσταση

Στην Ελλάδα, το Κληρονομικό Δίκαιο διέπεται από την ιθαγένεια. Άρα, με δεδομένο ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε την ελληνική ιθαγένεια, μία εκ των δύο πλευρών θα μπορούσε να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια. Σε αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο θα ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης και θα ζητούσε γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου για το ποιο Δίκαιο πρέπει να εφαρμοστεί.

Με δεδομένο ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, θα υπήρχε σύγκρουση νόμων, καθώς η διαδικασία θα πάγωνε στα ξένα δικαστήρια και ειδικότερα στο Δίκαιο του Μονακό, όπου ο εκλιπών διατηρούσε περιουσία και εταιρείες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δικαστικής δηλαδή προσφυγής, τα πράγματα θα περιπλέκονταν ακόμα περισσότερο, καθώς στο παιχνίδι θα έμπαιναν και τα δικαστήρια των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Και αυτό διότι το εφαρμοστέο Δίκαιο διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι εμφανίζονται ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λας Βέγκας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διαδικασία θα μπορούσε να κρατήσει ακόμα περισσότερο.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024