Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Ζούπας - Πολλοί νοσούν με κοροναϊό χωρίς να το πάρουν χαμπάρι - Τι είπε για τον Γιώργο Τράγκα

Χρήστος Ζούπας – Πολλοί νοσούν με κοροναϊό χωρίς να το πάρουν χαμπάρι – Τι είπε για τον Γιώργο Τράγκα

Ο κ. Ζούπας αναφέρθηκε και στον χαμό του Γιώργου Τράγκα από κοροναϊό, καθώς ήταν ο γιατρός που χειριζόταν την υπόθεσή του.

Την άμεση ανάγκη για εμβολιασμό των ατόμων που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, τόνισε  ο παθολόγος – διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον η οποία αρχίζει να διεισδύει στην κοινότητα, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός, είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης.

Ο κ. Ζούπας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκε και στον χαμό του Γιώργου Τράγκα από κοροναϊό, καθώς ήταν ο γιατρός που χειριζόταν την υπόθεσή του.

Κοροναϊός και υποκείμενα νοσήματα

«Το πρόβλημα είναι ότι ένας καινούριος ιός που επιτίθεται στην ανθρωπότητα, δεν ξέρεις ποιον θα προσβάλλει η όχι. Υπάρχει κόσμος που περνάει τον κοροναϊό χωρίς να πάρει χαμπάρι. Δεν είναι πολύς ο κόσμος που καταλήγει, αλλά δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο οργανισμός κι αυτό είναι ένα μυστικό που το ξέρει μόνο ο οργανισμός μας».

Ο κ. Ζούπας τόνισε πως ένα από τα βασικότερα υποκείμενα νοσήματα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, αλλά θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση σχετικά με το ποιοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τους προσβάλει ο ιός. Ως προς τα παιδιά και τους νέους με διαβήτη τύπου 1, εάν είναι καλά ρυθμισμένα σπάνια έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ο παθολόγος τόνισε πως αυτή η κατηγορία θα πρέπει να εμβολιαστεί για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα.

Αντιθέτως, το πρόβλημα εντοπίζεται στους ενήλικες, που είναι το 90% των περιπτώσεων του διαβήτη, και το 60% με 80% στους παχύσαρκους και υπέρβαρους. Ιδιαίτερα, υπάρχει περιορισμός της οξυγόνωσης των πνευμόνων στους παχύσαρκους λόγω βάρους.

Για την μετάλλαξη Όμικρον

Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον δήλωσε: «Η τρίτη δόση έχει αυτό το πλεονέκτημα, αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αντιμετωπίζεται η μετάλλαξη με πολύ καλύτερη αντιμετώπιση. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα είναι να εμβολιαστούμε».

«Κανένα εμβόλιο δεν επηρεάζει τον οργανισμό, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που μπορεί να κάνει μία σπάνια αντίδραση. Θα χρειαζόμαστε επαναληπτικές δόσεις μέχρι να εισαχθεί μαζί με τα άλλα στελέχη στο ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο», τόνισε.

«Ο Γιώργος Τράγκας ‘έφυγε’ χωρίς να το πάρει χαμπάρι»

Ο κ. Ζούπας ήταν ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έφυγε. Ο δημοσιογράφος είχε για πολλά χρόνια ζάχαρο και ο γιατρός τον χαρακτήρισε ως ένα ζωηρό παιδί, που δεν συμβιβαζόταν με την ηλικία και το πρόβλημά του.

«Όταν είσαι ένας άνθρωπος της δραστηριότητας και της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν συνειδητοποιείς ότι κουβαλάς 30 με 35 χρόνια γλύκας που έχουν προκαλέσει φθορά στα αγγεία σου. Νιώθω άσχημα, μετά από μία τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρω, επειδή είχαμε καθημερινή επαφή τον τελευταίο καιρό νομίζω πως έχω πει τόσα πολλά, που νομίζω ότι η σιωπή είναι το καλύτερο φάρμακο».

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος έφυγε χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Την παραμονή νόμιζε πως ήταν μία γρίπη και θα περάσει. Δυστυχώς ο ιός αυτός έχει μία επιθετικότητα, σε περιτριγυρίζει σαν τον λύκο και σου ορμάει».

Επιπλέον, ο κ. Ζούπας τόνισε πως μία λοίμωξη στους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Μία πρώτη αντίδραση είναι η αύξηση του ζαχάρου, η οποία με την σειρά της ανεβάζει την πηκτικότητα του αίματος και το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024