Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αποχώρησε από το Die Linke ο Λαφοντέν - Τι καταγγέλλει

Γερμανία: Αποχώρησε από το Die Linke ο Λαφοντέν – Τι καταγγέλλει

Με αιχμές για παραίτηση του κόμματος της Αριστεράς από την αξίωση να αποτελέσει εναλλακτική στο πολιτικό σύστημα της Γερμανίας και την κοινωνική ανισότητα αποχώρησε ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Die Linke

Την αποχώρησή του από την Αριστερά (Die Linke) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρός της Όσκαρ Λαφοντέν, δηλώνοντας ότι το κόμμα «έχει σήμερα παραιτηθεί από την αξίωση να παρουσιάσει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας».

Στην ανακοίνωσή του ο 78χρονος Λαφοντέν τονίζει ότι ο ίδιος ήθελε να υπάρχει στο πολιτικό φάσμα μια εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας και για αυτό ίδρυσε την Αριστερά, αλλά διαπιστώνει ότι σήμερα το κόμμα έχει παραιτηθεί από αυτή την αξίωση. Με την απόφασή του αυτή, το ιστορικό στέλεχος τερματίζει την πολιτική του καριέρα, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ζάαρλαντ στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Λαφοντέν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) το 1999, έπειτα από διαφωνία με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, και το 2005 αποχώρησε από το SPD και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών για να ιδρύσει την Αριστερά, ενώνοντας το δυτικογερμανικό κόμμα«Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG) με το ανατολικογερμανικό κόμμα PDS.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024