Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολτς: Δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία

Σολτς: Δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία

Κανείς δεν μπορεί να θέλει τη σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, απορρίπτοντας την πρόταση για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

Ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου από AP, επάνω) απέκλεισε εκ νέου χθες Τρίτη το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του NATO στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κανείς δεν μπορεί να το θέλει»

«Συμφωνώ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και άλλους συμμάχους στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να το θέλει αυτό», τόνισε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τυπικά αφιερωμένης σε οικονομικά θύματα που οργάνωσε η εφημερίδα Die Welt στο Βερολίνο.

«Δεν θα προχωρήσουμε στην επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. Αυτό θα σήμαινε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, με ρωσικά μαχητικά», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος.

Η δυτική συμμαχία συνεχίζει να βασίζεται στον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβε για να πλήξει τη ρωσική οικονομία, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Ντι Βελτ.

«Μαζί με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, προετοιμάσαμε πολύ συγκεκριμένες κυρώσεις», συνέχισε ο Ολαφ Σολτς.

«Ο πρόεδρος (της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έκανε σχεδιασμούς για αυτόν τον πόλεμο επί έναν χρόνο και προετοιμασίες για τις οικονομικές κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα, αλλά υποτίμησε την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι «οι κυρώσεις έχουν ισχυρότερο αντίκτυπο από ό,τι θα φανταζόταν ποτέ» το Κρεμλίνο.

Αντίκτυπο και στη Γερμανία

Ωστόσο, αναγνώρισε πως τα μέτρα έχουν επίσης αντίκτυπο στη Γερμανία και τους πολίτες της.

«Το λέω αυτό έχοντας κατά νου τη δική μας οικονομική ανάπτυξη, τις αλυσίδες εφοδιασμού, τις εμπορικές σχέσεις. Δεν είναι ακόμη δυνατό να το υπολογίσουμε αυτό επακριβώς, άρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να μπορούμε να διατηρήσουμε τα μέτρα που λάβαμε μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε ο γερμανός καγκελάριος, πάντα σύμφωνα με τη Βελτ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024