Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ένα ντέρμπι «αιωνίων» διαφορετικό από τα άλλα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ένα ντέρμπι «αιωνίων» διαφορετικό από τα άλλα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την EuroLeague, σε ένα ματς όπου «καίγεται» για νίκη λόγω τετράδας, την ώρα που οι Πράσινοι παίζουν για το γόητρο και την ιστορία τους

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν, αυτήν τη φορά στο ΣΕΦ (21:00), σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» διαφορετικό από τα προηγούμενα τρία.

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τον «αιώνιο» αντίπαλο στην έδρα τους και «καίγονται» για τη νίκη, για να «κλειδώσουν» ουσιαστικά την τετράδα, καθώς θα απομένουν τρία παιχνίδια και σε περίπτωση νίκης θα ξεφύγουν από την Εφές αρκετά, ενώ παράλληλα θα πατήσουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Συνολικά στα προηγούμενα τρία ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες είναι αυτοί που έχουν τη μερίδα του λέοντος με 2 νίκες έναντι μίας του Τριφυλλιού, αυτής που έκανε στο ΣΕΦ στην αρχή της σεζόν για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 81-76.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την EuroLeague επικρατώντας με το βαρύ 84-65, ενώ πανηγύρισε και στο Ηράκλειο πριν από μερικές εβδομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου νίκησε με 81-73 και κατέκτησε την πρώτη κούπα της σεζόν.

Ο λόγος που το ντέρμπι απόψε είναι διαφορετικό από τα άλλα είναι το κίνητρο που έχουν οι δύο ομάδες. Ο μεν Ολυμπιακός με το 16-8 (χωρίς τις ρωσικές ομάδες) έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι-οφ και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά πλεονεκτήματος. Από την άλλη, οι Πράσινοι είναι στην τελευταία θέση με 6-16 και το μόνο που κυνηγούν είναι το γόητρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα είναι πλήρης.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και θα έχει και στο ΣΕΦ απουσίες. Εκτός θα είναι οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Στέφαν Γιόβιτς, ενώ διαθέσιμοι αναμένεται να είναι οι Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Βασίλης Καββαδάς και Λευτέρης Μαντζούκας.

Διαιτητές του ντέρμπι είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024