Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε tips για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου όπως σας αξίζει

Πέντε tips για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου όπως σας αξίζει

Οι νύχτες σας ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκούραστες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξυπνήσατε πρωί καθημερινής χωρίς να χρειαστείτε ξυπνητήρι, έχοντας απολαύσει μια νύχτα συνεχόμενου, ποιοτικού ύπνου; Αν και καμιά φορά οι ρυθμοί της ζωής μας κάνουν την ξεκούραση να μοιάζει… άπιαστο όνειρο, ο καλός ύπνος είναι δικαίωμά μας και κομβικός για τη διατήρηση της καλής μας υγείας – αλλά και την επίτευξη των ονείρων που κάνουμε με τα μάτια ανοιχτά. Επομένως, μάλλον αξίζει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου να γίνει η αφορμή για να αναβαθμίσουμε τις νύχτες μας. Τα παρακάτω tips θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την αρχή.

Βγάζουμε τους πόνους από τη μέση

Είναι αδύνατον να ξυπνήσουμε ξεκούραστοι, αν δεν έχουμε εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και φυσικά, στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας θα πρέπει να είναι ένα άνετο στρώμα, προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες. Το μέγεθός του, η σκληρότητά του, η κατάσταση των ελατηρίων του, αλλά και η παλαιότητά του, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 έτη, είναι ορισμένα από τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε – ενώ αν ξυπνάμε συχνά με πόνους στον λαιμό ή την πλάτη, στην ουσία το ίδιο το στρώμα μας μας «λέει» ότι η κοινή μας ζωή έχει φτάσει στο τέλος της.

Για να είμαστε σίγουροι ότι θα επιλέξουμε το κατάλληλο για τις δικές μας ανάγκες, θα πρέπει φυσικά να το δοκιμάσουμε. Σε ποιον δεν αρέσει, εξάλλου, να ξαπλώνει στα κρεβάτια στις εκθέσεις επίπλων; Ωστόσο, επειδή καμιά φορά η πρώτη επαφή με τα υποψήφια στρώματα μπορεί να μας ξεγελάσει, αξίζει να αναζητάμε ευκαιρίες όπως αυτή που μας δίνει η JYSK, η ιδιαίτερα δημοφιλής εταιρεία σκανδιναβικών επίπλων, η οποία μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε για 100 νύχτες ένα στρώμα κατηγορίας GOLD, και στη συνέχεια να το επιστρέψουμε αν δεν μείνουμε απολύτως ικανοποιημένοι.

Το κάτι παραπάνω

Έχετε πέντε λεπτά για να σας μιλήσουμε για τον σωτήρα μας, το ανώστρωμα; Αυτός ο αφανής ήρωας του καλού ύπνου, ικανός να αναβαθμίσει τα βράδια σας περισσότερο από ό,τι ίσως έχετε στο μυαλό σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε ξανακούσει κάτι για αυτό, πρόκειται για ένα παχύ στρωματάκι, πάχους περίπου πέντε εκατοστών, που τοποθετείται επάνω από το στρώμα. Η παρουσία του είναι ικανή να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα άνεσης που, να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος, αλλά και να ενισχύσει την υγιεινή του ύπνου σας, αφού η χαμηλότερη τιμή του επιτρέπει την αντικατάσταση σε πιο σύντομα χρονικά διαστήματα και κρατά μακριά τα ακάρεα.

.

.

Δεν παίρνουμε μαξιλάρι στο σακί

Αλλά ούτε και πάπλωμα. Ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να δοκιμάσουμε το στρώμα μας πριν την αγορά του, για κάποιο λόγο υποτιμούμε τη σημασία των βασικών ελέγχων όταν επιλέγουμε άλλα κομβικά αξεσουάρ ύπνου, όπως το μαξιλάρι και το πάπλωμά μας. Ωστόσο, ένα πάπλωμα που μας κάνει να «σκάμε» από τη ζέστη ή μας αφήνει να κρυώνουμε, αλλά και ένα μαξιλάρι που δεν προσφέρει στον αυχένα μας την κατάλληλη υποστήριξη για τη στάση ύπνου μας, είναι ικανά να μας κρατήσουν μακριά από τον ανανεωτικό ύπνο που έχουμε ανάγκη. Σε μεγάλα καταστήματα επίπλων δεν θα βρούμε μόνο πολλές επιλογές, αλλά και εκθεσιακούς χώρους στους οποίους μπορούμε να δοκιμάσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ξυπνάμε ξεκούραστοι.

Μαθαίνουμε να κοιμόμαστε

Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για ένα πράγμα που κάνουμε κυριολεκτικά από τις πρώτες ώρες της ζωής μας. Ο ύπνος μπορεί να ανήκει στις βασικές μας ανάγκες, όμως η ποιοτική ξεκούραση είναι ολόκληρη επιστήμη – και όσα περισσότερα μάθουμε για αυτή, τόσο πιο πιθανό είναι και να την απολαύσουμε. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε. Στο Blog της, η JYSK έχει συγκεντρώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο, όπως επίσης και πολλές πρακτικές συμβουλές για χαλαρωτικές νύχτες.

Ας μη μας πιάσουν στον ύπνο

Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε: η ξεκούρασή μας συγκαταλέγεται με σιγουριά στα πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσουμε. Ωστόσο, όπως κάθε επενδυτής, θα πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε τις ευκαιρίες. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, είναι οι προσφορές της JYSK για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου, με προσφορές 20-60% σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα που σχετίζονται με την ξεκούρασή μας. Δεδομένου ότι η δανική εταιρεία με τα 43 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς αγορές διατηρεί 48 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ένα εξαιρετικά εύχρηστο e-shop, δεν έχουμε καμιά δικαιολογία αν δεν πραγματοποιήσουμε μια επίσκεψη – κυριολεκτική ή ηλεκτρονική – για να προμηθευτούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη για όνειρα γλυκά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024