Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Τι λέει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά

Πάτρα: Τι λέει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, Ελένη Ζαγγελίδου, μιλά για την υπόθεση των τριών θανάτων των παιδιών από την Πάτρα.

Η Ελένη Ζαγγελίδου είναι η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, που αριθμεί 50 μέλη, και ανάμεσά τους βρίσκουμε τους Ιατροδικαστές που διενήργησαν τις εξετάσεις της Μαλένας (Χριστίνα Τσάκωνα), της Ιριδας (Αγγελική Τσιόλα) και της Τζωρτζίνας (Σωτήρη Μπουζιάνη). Και είναι και προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Ο φορέας της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών απαρτίζεται από κρατικούς και ιδιώτες ιατροδικαστές και καλύπτει τα 2/3 του κλάδου στη χώρα.

Η πρόεδρος μιλάει για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και προσεγγίζει την πολύπλοκη υπόθεση με απόψεις που θα συζητηθούν. Ειδικώς για τον Γρηγόρη Λέων πρόσθεσε με νόημα το γνωμικό «κρείττον του λαλείν το σιγάν»!.

– Κυρία πρόεδρε, θα θέλαμε το γενικό σχόλιό σας για τις ιατροδικαστικές πτυχές αυτής της απίστευτης ιστορίας…

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύπαθη κατάσταση και μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση με διαφορετική συμπτωματολογία ανά περιστατικό κι ενώ έχει περάσει αρκετός χρόνος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους θανάτους, που αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνησή τους…».

– Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι «επανεξετάζονται» οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούν τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, διότι κάτι διέφυγε της προσοχής των συναδέλφων σας;

«Κάθε άλλο. Τα πορίσματα είναι επαρκέστατα. Και οι δύο συνάδελφοι έκαναν τα πάντα στο διαγνωστικό πεδίο. Μια χαρά και σωστά έγιναν όλες οι διαδικασίες».

– Και γιατί τώρα χρήζουν δεύτερης «ανάγνωσης» οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από την άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκο Καρακούκη;

«Ορθά ελήφθη αυτή η απόφαση, διότι επήλθε και τρίτος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας και άρα μεταπηδήσαμε στο στατιστικά αδύνατο. Προέκυψε, λοιπόν, μια μεγάλη καχυποψία και εκρίθη σωστά ότι πρέπει να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που να «συνδέει» και τους τρεις θανάτους. Εννοώ ότι στατιστικά είναι απίθανο να μην υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις τρεις απώλειες, είτε παθολογικής υφής, είτε λόγω παρέμβασης εξωγενούς παράγοντα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα και της τρίτης ιατροδικαστικής εξέτασης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και την ολοκλήρωση των γενετικών εξετάσεων των γονέων…».

-κ.Ζαγγελίδου, συμμερίζεσθε την αισιοδοξία του κ. Καρακούκη ότι θα βρεθεί τελικά λύση;

«Ναι, τη συμμερίζομαι. Από ιατροδικαστικής πλευράς θα έχουμε από την άτυπη επιτροπή των συναδέλφων μου ένα συνδυαστικό, ασφαλές, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πόρισμα».

-Η αίσθησή σας, εν τέλει, ποια είναι;

«Συζητώ με συναδέλφους μου. Ενα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα. Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Εχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι…».

Η συζήτηση με την κ. Ζαγγελίδου σύμφωνα με το pelop.gr ολοκληρώθηκε με μια πρόβλεψή της: «Διόλου απίθανο να πληροφορηθούμε, σε εύθετο χρόνο, ότι θα δούμε αυτή τη σπάνια, θλιβερή ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024