Πάτρα: «Όσοι μιλούν βοηθούν τον δράστη… εάν υπάρχει» λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο των τριών αδελφών στην Πάτρα
Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Το πρωί της Πέμπτης ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μίλησε σχετικά για την υπόθεση του θανάτου των τριών αδελφών. Όπως σημείωσε, σχετικά και με όσα ακούγονται και λέγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα social media, «τα ευρήματα είναι σωστά στην πρώτη υπόθεση. Οι προανακριτικές Αρχές ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχει άνθρωπος που έχει δει τα δεδομένα στο μικροσκόπιο, ο κ. Αγαπητός, που δεν τον αμφισβητεί κανείς, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει δει 50.000 πνεύμονες και 50.000 καρδιές και μας έχει δώσει τα φώτα του, σε όλους τους ιατροδικαστές».
«Εγώ με βάση ευρήματα από τα δύο παιδιά και εκτίμηση για το τρίτο, έχω δημιουργήσει ένα σενάριο. Κατά πόσον αυτό μπορεί να επαληθευτεί, μένει να το δούμε», είπε σχετικά με τις αναφορές του για ασφυκτικό θάνατο, οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση.
Επεσήμανε πάντως με νόημα, αναφερόμενος σε δηλώσεις άλλων ιατροδικαστών για το εν λόγω ζήτημα, πως «όλοι εμείς που μιλάμε έχουμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον δράστη, εάν υπάρχει, έχοντας δώσει πολλές πληροφορίες, τόσες που δεν θα χρειαστεί ούτε τεχνικό πραγματογνώμονα»
«Το θέμα είναι να προστατεύσουμε την επιστήμη μας, να μας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες», κατέληξε μιλώντας στον Αντ1 ο κ. Λέων.
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442