
Γαλλία: Συνεχίζονται οι ταραχές – Πώς αντιδρά το Παρίσι
Βίαιες ταραχές στην Κορσική.
«Είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε μέχρι την αυτονομία» για την Κορσική, δήλωσε απόψε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στην εφημερίδα Corse-Matin, παραμονή της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές εδώ και δύο εβδομάδες.
Βίαιες διαδηλώσεις
Βίαιες διαδηλώσεις σημειώνονται μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 2 Μαρτίου ο φυλακισμένος ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας της Κορσικής, Ιβάν Κολονά, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του νομάρχη Κλοντ Ερινιάκ το 1998.
Σε κωματώδη κατάσταση
Ο 61χρονος Κολονά, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, ζητούσε για καιρό να μεταφερθεί από τη φυλακή της Αρλ στην Κορσική, με τις γαλλικές αρχές να απορρίπτουν το αίτημά του καθώς θεωρείται κρατούμενος ειδικού καθεστώτος.
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
