Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ύπνος ονειρεμένος

Ύπνος ονειρεμένος

Όσα πρέπει να κάνεις για να ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια

Ποια ήταν η τελευταία φορά που είδες όντως γλυκά όνειρα; Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε: το περιεχόμενο των ονείρων σου δεν μεταφράζεται απαραιτήτως σε καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα ύπνου. Όμως πολλοί από τους παράγοντες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι ξανά και ξανά στα τριάντα σου ότι βρέθηκες στο σχολείο με τις πιτζάμες, είναι πολύ πιθανό να υποβαθμίζουν την ξεκούρασή σου.

Αντίστοιχα, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο tip για να αρχίσεις να παρακολουθείς μόνο ευχάριστες σκηνές την ώρα που κοιμάσαι. Όμως έχουμε να σου προτείνουμε ορισμένα πράγματα – και κάποια σημαντικά εργαλεία – που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Επομένως, ίσως μέσα από αυτά καταφέρεις να απαλλαγείς και από τους γεμάτους στρες εφιάλτες.

Μπες στην κρεβατοκάμαρα μόνο για καλό

Ένας καλός κανόνας λέει ότι είναι σημαντικό να συνδέσεις το υπνοδωμάτιό σου αποκλειστικά με θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιείς μόνο για ευχάριστες δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, οι ερωτικές επαφές, οι αγκαλιές και όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουμε στο κρεβάτι. Αν και είναι πιθανό να σε βοηθήσει αν ξαπλώσεις με ένα βιβλίο περίπου μια ώρα πριν τον ύπνο, σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το στρες δεν σε αφήνει να κοιμηθείς, είναι προτιμότερο να επιστρέψεις για λίγο στο σαλόνι μέχρι να ηρεμήσεις, παρά να στριφογυρνάς κάτω από τα σκεπάσματα.

Ρεκόρ ξεκούρασης

Ένας εξαιρετικός τρόπος να αποβάλεις το άγχος της καθημερινότητας, είναι η άσκηση. Δεν χρειάζεται να γίνεις μαραθωνοδρόμος ή να μάθεις να σηκώνεις το βάρος σου με ένα χέρι, όμως ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες θα σου δώσει το boost ενδορφινών που χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις τις δυσάρεστες σκέψεις και παράλληλα θα σε κουράσει σωματικά, διευκολύνοντας την πορεία σου προς έναν ποιοτικό ύπνο. Win-win!

Πολύτιμος σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να γίνει ένα activity tracker, όπως το Xiaomi Redmi Smart Band Pro. Με περισσότερα από 110 Fitness Modes θα σου επιτρέψει να παρακολουθείς κάθε λεπτομέρεια, από τις θερμίδες που καις, μέχρι τις αλλαγές του καρδιακού ρυθμού σου, αλλά και τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα σου – έναν πολύ σημαντικό δείκτη για τη γενική κατάσταση της υγείας σου.

.

.

Μάθε να χαλαρώνεις

Ξέρουμε, ξέρουμε. Δεν υπάρχει χειρότερη συμβουλή από το να προτείνεις σε κάποιον «απλώς να ηρεμήσει». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις το στρες. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τον διαλογισμό, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς και για αυτό. Το activity tracker Xiaomi Mi Smart Band 6 θα σε κατευθύνει σε μια σειρά από αποτελεσματικές αναπνευστικές ασκήσεις διάρκειας 1-5 λεπτών, ενώ παράλληλα θα σου προτείνει και διαφορετικούς τρόπους να χαλαρώσεις.

Η συνταγή της ξεκούρασης

Όσες πιθανότητες υπάρχουν αύριο ο ήλιος να ανατείλει από τα δυτικά, τόσο μεγάλο είναι και το ενδεχόμενο να δεις ευχάριστα όνειρα έχοντας ξαπλώσει με γεμάτο στομάχι. Είναι πολύ σημαντικό να τρως το βραδινό σου τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο – και σε περίπτωση που ξαναπεινάσεις σε αυτό το διάστημα, να επιλέγεις υγιεινά σνακ. Ιδανική επιλογή είναι λίγη βρώμη με γιαούρτι, που ενισχύει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου.

Βάλε πρόγραμμα στα όνειρά σου

Για να μπορέσει η φαντασία σου να καλπάσει ελεύθερη – και μάλιστα προς θετικές κατευθύνσεις – την ώρα που κοιμάσαι, θα πρέπει όσο είσαι ξύπνιος να πρυτανεύσει η λογική και η… οργάνωση. Οι ειδικοί επιμένουν ότι θα πρέπει να κοιμάσαι σε όσο το δυνατόν πιο σταθερό ωράριο (ναι, και τα Σαββατοκύριακα). Όμως, οι γενικοί κανόνες δεν είναι πάντα αρκετοί για να απολαύσεις τον ύπνο στο μέγιστο.

Ένα smartwatch τελευταίας τεχνολογίας ή ένα activity tracker θα σε βοηθήσει να παρακολουθήσεις ό,τι συμβαίνει στο σώμα σου την ώρα που κοιμάσαι, προκειμένου να εντοπίσεις και τις μετατροπές που ίσως χρειάζεται να κάνεις για να φέρεις την ξεκούραση σε άλλο επίπεδο. Από την πλευρά μας ξεχωρίσαμε το Xiaomi Mi Watch Lite, που αναλύει την ποιότητα του ύπνου καταγράφοντας τον χρόνο που περνάμε σε βαθύ και σε ελαφρύ ύπνο και τη συνολική του διάρκεια, όπως επίσης και το Redmi Smart Band Pro, που παρακολουθεί την ποιότητα και τα μοτίβα του ύπνου σου με προσοχή και ακρίβεια. Για να έχεις την απόλυτη επισκόπηση της ανάπαυσής σου, μπορείς να ελέγχεις λεπτομερώς τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον βαθύ ύπνο, τον ελαφρύ ύπνο και τη φάση REM στο smartphone σου, για να οργανωθείς ακόμη καλύτερα.

Ανακάλυψε όλα τα smartwatches και activity trackers της Xiaomi στον Κωτσόβολο. Δες εδώ.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024