Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το λιτό δείπνο των Ελλήνων δημοσιογράφων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το λιτό δείπνο των Ελλήνων δημοσιογράφων

Τα μάτια των Ελλήνων απεσταλμένων δημοσιογράφων βλέπουν και οι κάμερες τους αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το να είσαι πολεμικός ανταποκριτής δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Θεωρείται μια από τις ύψιστες τιμές της δημοσιογραφίας παγκοσμίως ωστόσο είναι κάτι που δεν το κάνει κάποιος εύκολα.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να βρίσκεσαι απεσταλμένος σε έναν πόλεμο. Να βιώνεις καθημερινά τη φρίκη, να συμμετέχεις θέλοντας και μη στο δράμα και να καταγράφεις τον εφιάλτη που παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σου. Και όλα αυτά ενώ παίζεις τη ζωή σου κορώνα – γράμματα αφού ένα κράνος και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που γράφει «PRESS» δεν μπορεί να σε σώσει.

Από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία τα Ελληνικά κανάλια έστειλαν τους πολεμικούς τους ανταποκριτές στο μέτωπο. Στο πολιορκημένο Κίεβο που βομβαρδίζεται νύχτα και μέρα την Τετάρτη είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Το ρεπορτάζ – όχι η ροή των πληροφοριών- πάγωσε για λίγες ώρες και οι απεσταλμένοι εκεί που μένουν και στο ίδιο ξενοδοχείο, είπαν να χαλαρώσουν όσο μπορούσαν.

Και επειδή φαγητό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, σε μια πολιορκημένη πόλη, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο, άνοιξαν τις κονσέρβες που είχε ο καθένας μαζί του, έβγαλαν τα τσιπς, τις φρυγανιές και τις ελιές και έκαναν ένα «μεγαλοπρεπές» τσιμπούσι. Ένα δείπνο που μπορεί να ήταν λιτό αλλά είχε γέλια, και ζεστασιά.

Ο Μαρίνος Αλειφέρης από το MEGA, ο Γιώργος Γεωργιάδης από τον ALPHA, o Μίλτος Σακελλάρης από τον ΣΚΑΙ, η Ευτυχία Πενταράκη από την ΕΡΤ, ο Χρήστος Νικολαϊδης από το ΟPΕΝ και η Λευκή Γιωργάκη από το STAR μαζί με τον μπαρουτοκαπνισμένο οπερατέρ Γιάννη Κολιγλιάτη, χαμογελάνε και υψώνουν τα πλαστικά ποτήρια για να ξεχάσουν λίγο τη φρίκη που καταγράφουν καθημερινά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024