Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο υπόγειο πάρκινγκ θα κατασκευαστεί στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Νέο υπόγειο πάρκινγκ θα κατασκευαστεί στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Μια σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης για μια αστική παρέμβαση ουσίας στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. Αφορά την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ 200 αυτοκινήτων που θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα της περιοχής που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα υπόγειο πάρκινγκ πρόκειται να κατασκευαστεί στη πλατεία της Νέας Πεντέλης που αναμένεται να αποσυμφορήσει το σημείο και να γίνει πιο ασφαλές αφού υπάρχει μεγάλη ροή αυτοκινήτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια εκατοντάδων παιδιών που παίζουν εκεί. Το ζήτημα είναι αν το πάρκινγκ αυτό θα είναι δημοτικό ή ιδιωτικό αφού δεν ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε η Δήμαρχος να το διευκρινίσει χωρίς να ακυρώνει την σπουδαιότητα του έργου η μη αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού για το πάρκινγκ. Διότι, ο τιμοκατάλογος της στάθμευσης θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αποδοχή του έργου από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Διαφορετικά θα είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει για να γίνει αν και εφόσον οι πολίτες δεν το χρησιμοποιούν και θα έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα που τελικά δεν θα πιάσουν τόπο.

Η χρηματοδότηση με 2.434.113,10 €. που είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από τον Δήμο Πεντέλης και εγκρίθηκε εκτός από το υπόγειο πάρκινγκ αφορά και συνολικές αναβαθμίσεις κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα η έγκριση αφορά:

  • Ποσό 1.072.281,24 €, για τη σύνταξη μελέτης συνολικής ανάπλασης της πλατείας της Νέας Πεντέλης. Η παρέμβαση προβλέπει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων 200 θέσεων σε ένα επίπεδο, καθώς και ανάπλαση της Πλατείας και των οδικών τμημάτων που την περικλείουν. Το έργο αυτό θα αλλάξει πλήρως τη μορφή της Νέας Πεντέλης.
  • Ποσό 1.361.831,86 €, για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού άρδευσης, προϊόντων πρασίνου και αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση 11 χώρων πρασίνου του Δήμου συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων. Με την προμήθεια επιτυγχάνεται μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται για άρδευση κατά 50% και αυτοματοποιείται πλήρως το δίκτυο άρδευσης του Δήμου

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ένταξη μίας ακόμα πρότασής μας στις χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αστική ανάπλαση στη Νέα Πεντέλη, μια παρέμβαση για τις επόμενες γενιές. Η έγκριση της χρηματοδότησης μελέτης είναι η αρχή, είμαι βέβαιη ότι ακολουθεί και η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ενός έργου που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στη Νέα Πεντέλη.

Η αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης της πόλης, είναι μια άλλη μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει το πράσινο στην πόλη, εξοικονομεί νερό και κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου συνολικότερα»

 

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024