Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πεντέλης: Για πέντε μέρες (από 24/01 μέχρι 29/01) είχαν καταρρεύσει όλοι οι μηχανισμοί επικοινωνίας

Δήμος Πεντέλης: Για πέντε μέρες (από 24/01 μέχρι 29/01) είχαν καταρρεύσει όλοι οι μηχανισμοί επικοινωνίας

Ο δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πεντέλης και επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020» Άγγελος Παλαιοδήμος, καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για λάθη και παραλείψεις της αναφορικά με την διαχείριση της πρόσφατης σφοδρής χιονόπτωσης, που προκάλεσε έντονες δυσλειτουργίες στη κοινωνία

Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από την σκληρή δοκιμασία της πρωτεύουσας και των μηχανισμών αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων από το φαινόμενο «Ελπίς» που έφερε στο φως όλα όσα χρειάζονται αναβάθμιση για να αντιμετωπίζονται δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Ένας Δήμος συνηθισμένος στα χιόνια, ο Δήμος Πεντέλης, αντιμετώπισε πρωτόγνωρες δυσκολίες. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πεντέλη 2020» Άγγελος Παλαιοδήμος κατήγγειλε σοβαρές παραλείψεις στην λειτουργία του Δήμου.

Η ανακοίνωση του:

Στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερη φορά. Μετά το περσινό φιάσκο με τη “ΜΗΔΕΙΑ”, αναμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση της “ΕΛΠΙΔΑΣ”. Πρωτόγνωρο φαινόμενο το ότι χιόνισε στην Πεντέλη και τα Μελίσσια; Σε καμία περίπτωση. Λένε ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους και οι ευφυείς από λάθη των άλλων. Δυστυχώς, ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο. Η διοίκηση της κ. Κεχαγιά, αν πέρυσι επέδειξε ανεπάρκεια, θα τολμήσουμε ευθαρσώς να πούμε ότι φέτος δε μπόρεσε να αποκρύψει την ανικανότητάς της!

Ακολουθούν απτές αποδείξεις αυτής της μοιραίας ανικανότητας:

1. Επί δύο και πλέον χρόνια, η κ. Κεχαγιά δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι οι ανάγκες του ορεινού μας Δήμου σε ακατέργαστο αλάτι είναι ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερες από αυτές που η ίδια συμβασιοποίησε για τα έτη 2021, 2022 και 2023 !!! Ενδεικτικά, οι προμήθειες του Δήμου Πεντέλης σε ακατέργαστο αλάτι ήταν:

2. Δεν είχε φροντίσει να τοποθετήσει οδηγούς σε όλα τα οχήματα εκχιονισμού της Πολιτικής Προστασίας και θυμήθηκε να εκδώσει απόφαση κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου Πεντέλης μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας (12:48) και ενώ χιόνιζε ήδη επί τέσσερις και πλέον ώρες (ΑΔΑ Ψ7ΚΚΩΞ3-ΗΨΣ).

3. Η πολιτική προϊσταμένη Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κοσμοπούλου, ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στο Λεκανοπέδιο Αττικής που, μόλις δύο μέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου, διαβεβαίωνε ότι η πρόγνωση του καιρού μιλούσε για χιονόπτωση και ΟΧΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ και ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας ήταν ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ!!! (https://www.youtube.com/watch?v=Nu-_Kj1ApgU)

4. Για πέντε μέρες (από 24/01 μέχρι 29/01) είχαν καταρρεύσει όλοι οι μηχανισμοί επικοινωνίας του Δήμου Πεντέλης με τους ανήμπορους πολίτες. Τόσο το βουβό τηλεφωνικό κέντρο (2132050000 – 2108040580) όσο και η ιστοσελίδα (www.penteli.gov.gr/ανακοινώσεις), αλλά και η σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/dimospentelis) δεν έδιναν καμία ενημέρωση στους Δημότες. Μια ματιά στις παραπάνω σελίδες μιλάει από μόνη της.

5. Οι λαϊκίστικες κορώνες της κ. Κεχαγιά, που άρθρωσε υπό το κράτος πανικού, περί αποζημίωσης από το Δήμο Πεντέλης των πολιτών που μίσθωσαν ιδιωτικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους, είναι όχι μόνο ανήθικες αλλά και πρακτικά ανεφάρμοστες.

Για το συνδυασμό “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ”, η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματός μας. Για εμάς, η Πολιτική Προστασία έχει στόχο αποκλειστικά την κοινωνία και όχι την επικοινωνία. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι το γενικό συντονισμό, σε περιπτώσεις αντίστοιχων κρίσεων, θα πρέπει να έχει υπηρεσιακός και όχι πολιτικός προϊστάμενος, με άλλα λόγια, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας (απαλλαγμένος από οποιαδήποτε άλλα παράλληλα καθήκοντα).

Το υπάρχον σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων “ΒΟΡΕΑΣ” του Δήμου Πεντέλης (ΑΔΑ 6ΑΑΓΩΞ3-ΟΒΑ), που ΜΟΝΗ ΤΗΣ σχεδίασε και ΜΟΝΗ ΤΗΣ ψήφισε η παράταξη της κ. Κεχαγιά, στην πράξη είτε αποδείχθηκε ανεπαρκές και χρήζει πολλών βελτιώσεων είτε δεν εφαρμόστηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Κοσμοπούλου, και η ίδια φέρει ακέραια την ευθύνη.

Με βάση και την πρόσφατη εμπειρία, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα επενδύσεις σε μέσα (εκχιονιστικός εξοπλισμός, τεχνολογικός εξοπλισμός, οχήματα, αλάτι, γεννήτριες κτλ). Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία, έστω και την ύστατη στιγμή, μια ριζική τροποποίηση του Προϋπολογισμού 2022 πριν αυτός ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το προσεχές διάστημα. Έστω και έτσι, η Διοίκηση της κ. Κεχαγιά θα αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη της.

Η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος, η συνεχής εκπαίδευση των εθελοντών και η ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης κρίσεων είναι αυτονόητα. Στις επόμενες μάχες κανείς δεν περισσεύει. Ευελπιστούμε ότι έμπειροι αιρετοί, όλων των δημοτικών παρατάξεων, από την επόμενη φορά θα αξιοποιηθούν κατάλληλα και θα συνδράμουν τους υπαλλήλους του Δήμου Πεντέλης και τους εθελοντές, που για άλλη μια φορά υπερέβαλαν εαυτόν και είναι άξιοι συγχαρητηρίων από όλους μας.

ΥΓ: Οι προσπάθειες για επικοινωνιακή συγκάλυψη της ανικανότητας της κ. Κεχαγιά, μέσα από καθυστερημένα δελτία τύπου (29/1), πανικόβλητες παρεμβάσεις στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και απόδοση ευθυνών στους πολίτες, απέβησαν άκαρπες. Η ώρα του απολογισμού της Διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα είναι κοντά (Δευτέρα 07/02/2022 19:00, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) και τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα των συμπολιτών μας, αλλά και να ζητήσει έμπρακτα συγγνώμη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024