Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέος ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με δυσκολίες μετακίνησης

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέος ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με δυσκολίες μετακίνησης

Ο Δήμος διόρθωσε ένα χρόνιο πρόβλημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων που από το 1954 που εγκαινιάστηκε δεν ήταν προσβάσιμη από όλους. Μια δαπάνη 18 χιλιάδων ευρώ χρειάστηκε τόσα χρόνια για να γίνει αποδεικνύοντας πως για να δεις ένα πρόβλημα είτε πρέπει να το έχεις ο ίδιος είτε να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους.

Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, δεν είναι άλλο από την προσθήκη ενός ανελκυστήρα σκάλας, που εξασφαλίζει για πρώτη φορά την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε μητέρες με καρότσια, αλλά και στην εύκολη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την λειτουργία της το 1954, δεν ήταν πραγματικά «ανοικτή» για όλους. Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, θα εξασφαλίσει έπειτα από χρόνια, για πρώτη φορά, την ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες που θέλουν να την επισκεφθούν», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Διορθώνουμε μια παράλειψη χρόνων, για το μεγάλο φιλαναγνωστικό κοινό των Χανίων, με μία μικρή κίνηση, που όμως αποτελούσε προτεραιότητα ουσία», επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Ο νέος ανελκυστήρας σκάλας, αξίας 18.758 ευρώ εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 250 κιλά.

Μπράβο στη δημοτική Αρχή για αυτή την παρέμβαση αν και δεν καταλαβαίνουμε για πιο λόγο έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3 χρόνια από το 2019 που εκλέχθηκε για να διορθώσει το πρόβλημα που υπάρχει φυσικά δεκαετίες.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024