Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σε ανοιχτή γραμμή Κίεβο και Μόσχα - Τι αποκάλυψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής

Ουκρανία: Σε ανοιχτή γραμμή Κίεβο και Μόσχα – Τι αποκάλυψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν τις συνομιλίες τους ιντερνετικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Την αποκάλυψη ότι Κίεβο και Μόσχα είναι σε ανοιχτή γραμμή μέσω ιντερνετικών συνομιλιών έκανε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας και στους τρεις γύρους συζητήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη μέσω συνεχών βιντεοκλήσεων. Έχουν δημιουργηθεί ειδικές υποομάδες εργασίας. Οι θέσεις της Ουκρανίας καθορίζονται από τις προηγούμενες οδηγίες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ποντόλιακ, στην οποία έχει κάνει tag και τον επικεφαλής του γραφείου του πρόεδρου της Ουκρανίας, Αντρίι Γέρμακ.

Να προσθέσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ξανά σήμερα ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά δεν θα παραδοθούν και δεν θα δεχτούν κανένα τελεσίγραφο.

«Δεν ανταλλάσσουν τελεσίγραφα»

Από τη δική του μεριά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι τα κλιμάκια διαπραγμάτευσης των δύο χωρών συζητούν «συμπαγείς» προτάσεις και δεν «ανταλλάσσουν τελεσίγραφα», κάτι το οποίο φαίνεται και από την παραπάνω ανάρτηση του Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Να σημειώσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και ρεπορτάζ της Jerusalem Post που είχε γράψει στις 11 Μαρτίου ότι οι Δυτικοί δεν γνωρίζουν όλα όσα συζητάει η πλευρά της Ουκρανίας με τους Ρώσους και ότι οι συνομιλίες προχωρούν.

«Οι πραγματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι πιο σοβαρές από όσο υποστηρίζει η Δύση, η οποία μάλιστα δεν είναι ενήμερη από το Κίεβο για το περιεχόμενό τους», υποστήριζε η ισραηλινή εφημερίδα.

Να προσθέσουμε ότι οι Ισραηλινοί, ίσως, έχουν καλύτερη εικόνα για το τι συζητούν Ουκρανοί και Ρώσοι αφού δεν φαίνεται να είναι τυχαίο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος σήμερα ζήτησε το Ισραήλ να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν στην Ιερουσαλήμ.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024