Τον τραυματισμό των πέντε εκ των οκτώ συνολικά μεταναστών που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διακινητής επιχείρησε να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα η προσπάθεια του οδηγού/διακινητή να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου.
Καταδίωξη
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, χθες, και ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν στην Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, ο οδηγός/διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά συνεχίζοντας την πορεία του και αναπτύσσοντας ταχύτητα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ύψος του οικισμού της Άνθειας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των πέντε επιβαινόντων.
Οι οκτώ μετανάστες διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, με τους πέντε να παραμένουν νοσηλευόμενοι, χωρίς ωστόσο – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ – να φέρουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου