Ουκρανία: Ωριαίες αναφορές από τις ελβετικές τράπεζες για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει»
Η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σε μια σαφή παρέκκλιση από την παραδοσιακή ουδετερότητά της.
Οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε ώρα σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν και η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που έχουν «παγώσει».
Η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σε μια σαφή παρέκκλιση από την παραδοσιακή ουδετερότητά της, δίνοντας εντολή για το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Κάθε ώρα λαμβάνουμε πολλές αναφορές από τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, ασφαλιστικές εταιρείες και θέλουμε να ενημερώσουμε πολύ σύντομα», είπε στο Παρμελέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο SRF, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως είναι «νωρίς» να πει το ακριβές ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχει μέχρι στιγμής «παγώσει».
Οι Ρώσοι είχαν σχεδόν 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας.
Ερωτηθείς εάν με την επιβολή κυρώσεων η Ελβετία έχασε την πολιτική ουδετερότητά της, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας απάντησε:
«Παραμένουμε ουδέτεροι».
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)
- Ξεπέρασαν τα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ / ΕΦΚΑ – Λύση ή παρηγοριά η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων;
- Ηράκλειο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης – Τα δύο νεκρά μωρά και το τεστ DNA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)





















































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442