Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Έριξε κατά λάθος πύραυλο στο Πακιστάν

Ινδία: Έριξε κατά λάθος πύραυλο στο Πακιστάν

Ευτυχώς από την έκρηξη κατά την πτώση δεν σημειώθηκε κάποιο δυστύχημα και δεν είχαμε νεκρούς.

Αυτό μας έλειπε τώρα. Μετά το Ρωσο – Ουκρανικό μέτωπο να ανοίξει και άλλο μέτωπο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Είναι που είναι στα μαχαίρια οι δυο χώρες, λίγο έλειψε να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα εξαιτίας… ενός πυραύλου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συντήρησης εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος από την Ινδία ο οποίος «λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας» έπεσε μέσα στο Πακιστάν, στην περιοχή του Παντζάμπ.

Σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση της Ινδίας, αναφέρει: «Μια τεχνική δυσλειτουργία οδήγησε στην τυχαία εκτόξευση ενός πυραύλου. Μάθαμε ότι ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή του Πακιστάν. Το περιστατικό μας προκαλεί βαθιά λύπη, είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών».

Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος δεν είχε γόμωση και εκεί που έπεσε προκάλεσε καταστροφές σε ένα σπίτι χωρίς όμως θύματα. Μάλιστα όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τη σύγκληση Ανώτατου Εξεταστικού Δικαστηρίου για το περιστατικό.

Έξαλλοι οι Πακιστανοί

Η αντίδραση των Πακιστανών ήταν άμεση. Όπως απαίτησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας στρατηγός Μπαμπάρ Ιφτικχάρ: «Ότι προκάλεσε το περιστατικό αυτό, είναι δουλειά της Ινδίας να δώσει εξηγήσεις τις οποίες και περιμένουμε αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι ήταν προβοκάτσια».

Και σε ακόμη εντονότερο ύφος είπε: «Η Ινδία να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024