Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ

Παραδόθηκαν αναβαθμισμένες οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα. Ανακαινίστηκε ο εσωτερικός χώρος ενώ υπήρξε μέριμνα και σχεδιασμός για την μέγιστη λειτουργικότητα του εξωτερικού χώρου.

Τις νέες, αναβαθμισμένες , εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στη Καλαμάτα, στο Ανατολικό Κέντρο, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον οικίσκο 27 του Αν. Κέντρου, το οποίο ανακαινίσθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, από το Δήμο. Σημαντικές παρεμβάσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού έγιναν και στους εξωτερικούς χώρους όπου εδρεύει το ΕΚΑΒ.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε: «Μου δίνει μεγάλη χαρά αυτή η στιγμή. Χαρά που είμαστε εδώ. Χαρά που στηρίξαμε την προσπάθεια ανακαίνισης του κτηρίου και του εξωτερικού χώρου και φθάνουμε σήμερα να τα εγκαινιάσουμε.

Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, στηρίξαμε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Πέραν της παραχώρησης, της ανακατασκευής, του καθαρισμού και εξωραϊσμού του περιβάλλοντα χώρου, για πάρα πολλούς μήνες αναλάβαμε την υποχρέωση της απολύμανσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Κι αυτό το πράξαμε, όχι από υποχρέωση αλλά, από επιλογή. Διότι έτσι θέλουμε να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές».

Απευθυνόμενος στα στελέχη και το προσωπικό του ΕΚΑΒ ο κ. Βασιλόπουλος, αφού ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, υπογράμμισε ότι «θα είμαστε πάντα δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε. Το έχουμε δείξει αλλά, θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση διότι αναγνωρίζουμε την προσφορά, όχι μόνο τη δική σας αλλά, γενικότερα των υγειονομικών στην περιοχή μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, και απευθυνόμενος στους διασώστες ευχήθηκε «να βρίσκεσθε περισσότερες ώρες εδώ απ’ ότι στα ασθενοφόρα διότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος συνάνθρωπός μας δεν μας χρειάζεται, δεν κινδυνεύει». Ακολούθως ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ γιατί «επί 37 χρόνια δίνετε 24 ώρες του 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, τον αγώνα σας για να κρατηθεί ψηλά το ΕΣΥ και να παρέχετε προνοσοκομιακή φροντίδα σε όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιφύλαξε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας, μέσω του προσωπικού του ΕΚΑΒ «γι’ αυτό που κάνει τώρα για εσάς και γι’ αυτό που έκανε τα προηγούμενα, δύσκολα χρόνια της πανδημίας». Ο κ. Παπαευσταθίου επισημαίνοντας την «συνήθη κουλτούρα» της έλλειψης συνεργασίας μεταξύ φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι αυτή απουσιάζει από το Δήμο Καλαμάτας ο οποίος, αντίθετα, έχει αγκαλιάσει το ΕΚΑΒ αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και πάλι προς τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο καθώς και στους Αντιδημάρχους, Υποδομών Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, Αναστάσιο Σκοπετέα του Πρασίνου, τον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα και όλες τις παρατάξεις που στηρίζουν το ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, παραβρέθησαν ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Καλαμάτας Γιάννης Καρβέλας, αιρετοί της αυτοδιοίκησης , διασώστες και προσωπικό του ΕΚΑΒ.

inSports

Περιζήτητος ο Πινέδα – Ομάδες στο Μεξικό ψάχνουν τρόπο να τον επαναπατρίσουν

Νέα μεξικάνικα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα στα ρεπορτάζ της Μοντερέι και της Αμέρικα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024