Η κακοκαιρία Φίλιππος συνεχίζει να μαίνεται, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα το Σάββατο σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, αν

Με ανάρτηση στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση για την κακοκαιρία Φίλιππος, ενώ ο μετεωρολόγος προειδοποιεί ότι η επιδείνωση του καιρού θα έχουν

«Έτσι λοιπόν από νωρίς κιόλας το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Αναλυτικότερα φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά έντονα η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η κεντροανατολική Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα όσοι αναμένεται να κινηθούν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς είναι πολύ πιθανή η κατά τόπους χρήση τους.

Αν θέλαμε από τα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα να εντοπίσουμε αυτά με τον πιο υψηλό κίνδυνο, θα βάζαμε σίγουρα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη.

Νωρίτερα η επιδείνωση

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης μέσα στη νύχτα της αυριανής ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα πιο νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα να παγώσει σχετικά εύκολα και γρήγορα η ποσότητα χιονιού που θα έχει πέσει. Άρα κατά συνέπεια οι πρωινές ώρες της Κυριακής κρύβουν πολλούς κινδύνους.

Αν και η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει μέσα στην Κυριακή θα καταφέρει να λιώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα του στρωμένου χιονιού, εντούτοις οι βραδινές ώρες της Κυριακής και οι πρωινές της Δευτέρας κρύβουν επίσης μεγάλους κινδύνους όπου εξαιτίας της ξαστεριάς θα εκδηλωθεί και πάλι ισχυρός παγετός.

Επισυνάπτεται βίντεο με την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων από τα προγνωστικά μας συστήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!Όμορφο βράδυ σε όλες και σε όλους!».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr