Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από εξευτελισμό ουκρανών στρατιωτών από αυτονομιστές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από εξευτελισμό ουκρανών στρατιωτών από αυτονομιστές

Στο βίντεο, που φέρεται να προέρχεται από τις πρόσφατες συγκρούσεις, ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου εμφανίζονται να πέφτουν θύματα βασανισμού από αυτονομιστές της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»

Ταυτόχρονα με τις ένοπλες συγκρούσεις που μαίνονται από άκρη σε άκρη της Ουκρανίας, ο πόλεμος της πληροφορίας συνεχίζει επίσης να κλιμακώνεται, με τους στρατούς και των δυο πλευρών να δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο που έχουν σκοπό να κάμψουν το ηθικό του αντιπάλου.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα, που αναδημοσίευσε ο λογαριασμός Caucasus War Report στο Twitter, αιχμάλωτοι ουκρανοί στρατιώτες εμφανίζονται να πέφτουν θύματα εξευτελισμού από την αντίπαλη πλευρά.

Ο χρήστης που ανάρτησε το βίντεο, το οποίο απεικονίζει στρατιώτες πεσμένους στα γόνατα και με τα χέρια τυλιγμένα πίσω από το κεφάλι, το συνόδευσε με την πρόταση: «Ομάδα ουκρανών στρατιωτών αιχμαλωτίστηκαν από ρωσικές δυνάμεις (μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ)».

Οι αιχμάλωτοι στρατιώτες, εμφανώς τρομοκρατημένοι και σε κακή κατάσταση, έχουν εξαναγκαστεί, προφανώς μέσω απειλών κατά της ζωής τους, να φωνάζουν: «Δόξα στην Ουκρανία ως τμήμα της Ρωσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των αιχμαλώτων φαίνεται να φορά μόνο το εσώρουχό του στο πολικό ουκρανικό ψύχος, τη στιγμή που οι άκρες του δρόμου είναι καλυμμένες από χιόνι. Επιπλέον, ακριβώς μπροστά στην κάμερα, ένας αιχμάλωτος εξαναγκάζεται σε γυμνάσια, ενώ στο πρόσωπο και το στόμα του φαίνεται να υπάρχουν λάσπες. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, όπως και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, φορά «πολιτικά» ρούχα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανήκει στον τακτικό ουκρανικό στρατό, αλλά στις διάφορες πολιτοφυλακές που έχουν γεννηθεί στη χώρα πριν και μετά τον πόλεμο.

Δείτε το βίντεο:


Στο διάστημα που μεσολάβησε από το ξέσπασμα του πολέμου, αρκετά βίντεο αιχμαλώτων έχουν διαρρεύσει και από τις δύο πλευρές, με τον ουκρανικό στρατό να δημοσιοποιεί πλάνα από ρώσους στρατιώτες που φέρονται να παραδέχονται ότι έφτασαν στην Ουκρανία χωρίς να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν και ότι δεν συμφωνούν με τον πόλεμο.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι στη περίπτωση των ουκρανικών βίντεο δεν περιλαμβάνονται πλάνα από βασανισμούς αιχμαλώτων. Ωστόσο, εν καιρώ πολέμου, εύλογα γεννιούνται αμφιβολίες για το κατά πόσον η αλήθεια περιορίζεται σε όσα βλέπουμε μπροστά στις κάμερες.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού από την περιοχή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Οι συγκρούσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας μαίνονται εδώ και οκτώ χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο βίντεο θα μπορούσε να έχει προκύψει σε εντελώς διαφορετικό χρόνο – και δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024