Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των Ρώσων 400.000 άμαχοι στη Μαριούπολη,λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των Ρώσων 400.000 άμαχοι στη Μαριούπολη,λέει το Κίεβο

Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ διατηρεί ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι κρατεί ομήρους 400.000 κατοίκους της Μαριούπολης βομβαρδίζοντας την πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία παρά τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων.

«Περίπου 3.000 νεογέννητα στερούνται φαρμάκων και τροφίμων», έγραψε στο Twitter. «Η Ρωσία εξακολουθεί να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί αδιακρίτως συνεχίζονται.»

Αρνήθηκε ότι πλήττει αμάχους

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους σε αυτό που αποκαλεί ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ακόμη πως δεν έχει πολλές προσδοκίες για τις συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε πως θα παρακαθίσει στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη, στην Τουρκία και κάλεσε τον Λαβρόφ να τις προσεγγίσει με «καλή πίστη, όχι από μια προπαγανδιστική προοπτική».

Τα τρία σημεία

«Αλλά θα πω ειλικρινά πως οι προσδοκίες μου για τις συνομιλίες είναι χαμηλές», ανέφερε ο Κουλέμπα σε  δήλωση μέσω βίντεο. «Ενδιαφερόμαστε για μία κατάπαυση του πυρός, να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας και το τρίτο σημείο είναι να επιλύσουμε όλα τα ανθρωπιστικά θέματα».

Στο μεταξύ, ένα κομβόι εγκατέλειψε σήμερα την ουκρανική πόλη Ενέρχονταρ μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» έπειτα από μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πυρηνικός σταθμός

Στην Ενέρχονταρ βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης στο είδος του. Η ρωσική επίθεση στην περιοχή προκάλεσε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα όταν τμήματα των εγκαταστάσεων του σταθμού τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο σταθμός παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ Ντμίτρο Ορλόφ δήλωσε  «κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι ηλικιωμένοι, έφυγαν από την πόλη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024