Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Φίλιππος: Είχαμε ικανοποιητικό συντονισμό και αποφύγαμε τα προβλήματα, λέει ο Στυλιανίδης

Κακοκαιρία Φίλιππος: Είχαμε ικανοποιητικό συντονισμό και αποφύγαμε τα προβλήματα, λέει ο Στυλιανίδης

«Έχουμε συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε»

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και τα μέτρα που θα λάβει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να μην επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές στην Αττική Οδό με τα εγκλωβισμένα οχήματα μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Είναι δύσκολος ο καιρός και δύσκολη η διαχείρισή του. Είχαμε συνεχής συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς. Υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός και αποφύγαμε προβλήματα» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «έχουμε συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε».

Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ελλείψεις όσον αφορά στα συστήματα ραντάρ για την πρόγνωση του καιρού. «Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα καταφέραμε κάνοντας μια καλή προετοιμασία, να μην έχουμε σοβαρά παρά το μέγεθος της κακοκαιρίας» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Διαβάστε επίσης Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά και αύριο Παρασκευή σχολεία στην Αττική

«Αποφασίσαμε ότι και απόψε θα έχουμε μια συνετή προσέγγιση για τα βαρέα οχήματα στην Αττική Οδό και στην Αθηνών – Λαμίας, με την Τροχαία σε συνεννόηση με τις εταιρείες να αποφασίζει αν θα κλείσουν οι δρόμοι για τα οχήματα αυτά, καθώς υπάρχει περίπτωση για ακραία φαινόμενα» πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Θεωρούν οι μετεωρολόγοι ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει το Σάββατο στις νότιες περιοχές» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Για το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι ως επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και δήλωσε ότι είναι συγκινητικό πως ο ελληνικός λαός ακόμα και την ώρα της κακοκαιρίας αναζητά τρόπους να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό.

Παράλληλα, για το θέμα της ακρίβειας στα καύσιμα υπογράμμισε ότι ελπίζει πως το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για τον καθορισμό πλαφόν κέρδους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024