Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα 160 πρόσωπα, ανάμεσά τους Ρώσοι ολιγάρχες, στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα 160 πρόσωπα, ανάμεσά τους Ρώσοι ολιγάρχες, στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Η διευρυμένη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνει 862 άτομα και 53 οργανισμούς

Περαιτέρω κυρώσεις σε άτομα και οργανισμούς οι οποίο συνδέονται άμεσα με τη ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, όπου αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται 700 περιπτώσεις, προστίθενται ακόμα 160 πρόσωπα, σύμφωνα με τους Financial Times. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται 14 μέλη της ρωσικής ελίτ, των λεγόμενων «ολιγαρχών».

Η λίστα πλέον περιλαμβάνει 862 άτομα και 53 οργανισμούς.

Σε ό,τι αφορά στους 14 ολιγάρχες, η ανακοίνωση της ΕΕ αναφέρει ότι πρόκειται για επιχειρηματίες περιωπής, οι οποίοι είναι αναμεμιγμένοι στους κύριους τομείς της οικονομίας και διασφαλίζουν σημαντικές πηγές εσόδων προς τη Ρωσία. Οι 14 αυτοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της μεταλλουργίας, της γεωργίας, της φαρμακευτικής, των επικοινωνιών και της ψηφιακής τεχνολογίας. Εκτός των ίδιων, στη «μαύρη λίστα» συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της οικογενείας τους.

Ο Νικίτα Μαζέπιν στη «μαύρη λίστα»

Ανάμεσα στα 14 άτομα στα οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις της ΕΕ συγκαταλέγεται ο Νικίτα Μαζέπιν, έως πρόσφατα οδηγός Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Haas, γιος του ολιγάρχη Dmitry Arkadievich Mazepin, γενικού διευθυντή της JSC UCC Uralchem, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται επίσης στη λίστα.

Με τη νέα απόφασή της της ΕΕ επιβάλλει περιορισμούς στη Λευκορωσία σε ό,τι αφορά στο διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT, με κυρώσεις παρόμοιες με εκείνες που ισχύουν ήδη για τη Ρωσία. Διευκρινίζεται επίσης ότι, εκτός από την έξωση Λευκορωσίας και Ρωσίας από το SWIFT, ελέγχονται επισταμένως και οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Λευκορωσίας τίθεται πλέον εκτός του διεθνούς πεδίου συναλλαγών, αποκλείοντας τη διαχείριση διαθεσίμων, τις επενδύσεις στη χώρα κ.λπ. Επιπλέον, απαγορεύονται οι καταθέσεις Λευκορώσων σε χρηματοπιστωτικούς φορείς της ΕΕ άνω των 100.000 ευρώ.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024