Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη διάθεση των ΗΠΑ όλα τα πολωνικά MiG-29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη διάθεση των ΗΠΑ όλα τα πολωνικά MiG-29

Μάλιστα προτρέπει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να  πράξουν το ίδιο. Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες

Έτοιμη να αναπτύξει όλα τα MiG-29 που διαθέτει στην αμερικανική βάση στο Rammstein της Γερμανίας, εμφανίζεται η Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ουσιαστικά, η Πολωνία, μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης, παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία, για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Sky News, μάλιστα προτρέπει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να  πράξουν το ίδιο.

Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η ανακοίνωση:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεροσκαφών MIG-29 – να δράσουν στο ίδιο πνεύμα».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024