Ουκρανία: Visa, Mastercard και PayPal, διέκοψαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία
Οι εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών Visa και Mastercard και η PayPal καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας το Σάββατο, και σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.
Η Visa, η Mastercard και η PayPal δήλωσαν ότι σταματούν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, κατηγορώντας τη χώρα για τη συνεχιζόμενη εισβολή της στην Ουκρανία. Θα χρειαστούν λίγες ημέρες από τη Visa και τη Mastercard για να διακόψουν τις συναλλαγές τους και να αναστείλουν όλες τις υπηρεσίες του δικτύου.
Εκτός από τον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει κάρτες που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες και θα σταματήσει να επεξεργάζεται συναλλαγές από κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός Ρωσίας αλλά χρησιμοποιούνται σε ρωσικούς εμπόρους ή ΑΤΜ.
Οι εταιρείες αντιμετώπισαν δημόσιες πιέσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, ενώ οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αντιστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό στα αιτήματα να αποκλείσουν αμέσως όλους τους κατοίκους της Ρωσίας, παρά τις εκκλήσεις Ουκρανών αξιωματούχων και νομοθέτες παγκοσμίως, και θα το κάνουν μόνο αν υποχρεωθούν νομικά.
Αφού οι επεξεργαστές πιστωτικών καρτών ανακοίνωσαν τις αναστολές τους, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι κάρτες Visa και Mastercard θα συνεχίσουν να λειτουργούν εντός της χώρας, επειδή οι συναλλαγές διεκπεραιώνονται εντός της χώρας και οι κυρώσεις δεν τις επηρεάζουν.
Πηγή: OT
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442