Πόλεμος στην Ουκρανία: 10.000 κλίνες διαθέσιμες στην ΕΕ για τραυματίες και ασθενείς
Τις ανακοινώσεις έκανε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ από τα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας
Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα βρέθηκε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ανέφερε ότι 10.000 κλίνες είναι διαθέσιμες στην ΕΕ για τους ασθενείς και τους τραυματίες από την Ουκρανία.
«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις οικογένειες να διαλύονται, να διώχνονται από τα σπίτια τους εξαιτίας ενός παράλογου και παράνομου πολέμου, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας.
Σημείωσε ότι «είναι συγκινητικό να βλέπεις την εξαιρετική αλληλεγγύη που δείχνει ο πολωνικός λαός, ο οποίος ανοίγει τα σπίτια του για να υποστηρίξει και να υποδεχτεί τους Ουκρανούς που φτάνουν εδώ».
«Η Ευρώπη είναι εδώ, στέκεται δίπλα στην Πολωνία και τον ουκρανικό λαό» προσέθεσε.
Η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, ιδίως εκείνων που φέρουν τραύματα από τον βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας. Αλλά και εκείνων που πάσχουν από καρκίνο, ή άλλες ασθένειες. Έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα για την ασφαλή και άμεση μεταφορά ασθενών σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, ώστε να μειωθεί η πίεση από τα πολωνικά νοσοκομεία που δέχονται συνεχώς νέους πρόσφυγες που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη».
«10.000 νοσοκομειακά κρεβάτια είναι διαθέσιμα σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ και θα διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν σε αυτά οι ασθενείς και οι τραυματίες το ταχύτερο δυνατό» επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.
Η Γερμανία θα δεχθεί σοβαρά τραυματισμένους πολίτες και στρατιώτες
Η Γερμανία ετοιμάζεται να δεχθεί σοβαρά τραυματισμένους πολίτες και στρατιώτες από την Ουκρανία και ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν από ουκρανικά νοσοκομεία που έχουν βομβαρδιστεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
«Η Γερμανία έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το δείξαμε αυτό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτή τη δύναμη», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ σε συνέντευξη Τύπου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνδυνος για ντόμινο καταστροφής μετά τον «αποκεφαλισμό» του Ιράν – Όσα δεν υπολόγισε ο Τραμπ
- Ιράν: Χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη, 4 νεκροί – Σοκαριστικά βίντεο
- Θλίψη στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο Βιθέντε Πανιάγκουα
- Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; αόρατη εργασία, χαμηλότεροι μισθοί, pink tax το «τίμημα» του φύλου
- Η Κιμ Καρντάσιαν δημοσίευσε ξανά φωτογραφίες από τα κουτάβια της μετά το κράξιμο από την PETA
- Ο Μπιτάδος μεγάλος νικητής του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας με ρεκόρ αγώνα – Έγραψε ιστορία η Μαρινάκου
- Ιωάννινα: Βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στη Λεπτοκαρυά
- Πρέβεζα: Νεκρός 40χρονος στο λιμάνι της Πρέβεζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)
















































![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442