Συρία: Επίθεση τζιχανστιστών σε στρατιωτικό λεωφορείο – 15 νεκροί
Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 61 φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες.
Δεκαπέντε στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σήμερα, σε επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος σε ένα στρατιωτικό λεωφορείο, στην έρημο της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο στρατιωτικό λεωφορείο στην έρημο της Παλμύρας, σκοτώνοντας 15 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 18», ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το ΙΚ δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε εξάλλου ότι τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στα ανατολικά της Παλμύρας, όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε δέχτηκε πυρά.
Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 61 φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες σε επιθέσεις του ΙΚ στη συριακή έρημο. Το «χαλιφάτο» που είχαν ιδρύσει οι τζιχαντιστές σε συριακά και ιρακινά εδάφη ηττήθηκε τον Μάρτιο του 2019 όμως ορισμένοι πυρήνες του παραμένουν και συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις στις δυνάμεις του καθεστώτος και των Κούρδων.
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)
















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)









![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442