Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει το γράμμα 10χρονης Ιταλίδας - «Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει το γράμμα 10χρονης Ιταλίδας – «Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου»

«Λυπάμαι πολύ για αυτό τον φοβερό πόλεμο. Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου. Θα ήθελα να κάνω περισσότερα, αλλά είμαι πολύ μικρή και είμαι μακριά», γράφει η 10χρονη Ιταλίδα

Η Τζόια Μαρία, μια 10χρονη Ιταλίδα, λέει ότι θα ήθελε να κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία «αλλά είμαι πολύ μικρή».

Ετσι προσεύχεται κάθε βράδυ. Και θέλει να το γνωρίζουν και τα παιδιά στην Ουκρανία.

Το κορίτσι έγραψε ένα γράμμα με όσο καλύτερα αγγλικά μπορούσε σε ένα μεγάλο κίτρινο χαρτί και το έδωσε στη μητέρα της για να το πάει σε μια εκκλησία, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμός για να σταλούν στην Ουκρανία και στις περιοχές στα σύνορά της που υποδέχονται πρόσφυγες.

«Αγαπητοί ουκρανοί φίλοι, το όνομά μου είναι Τζόια Μαρία και είμαι Ιταλίδα. Λυπάμαι πολύ για αυτό τον φοβερό πόλεμο. Είμαι πολύ κοντά σας με την καρδιά μου. Θα ήθελα να κάνω περισσότερα, αλλά είμαι πολύ μικρή και είμαι μακριά. Κάθε βράδυ προσεύχομαι για εσάς και ζητάω από τον Θεό να σας βοηθήσει. Με αγάπη. Τζόια Μαρία».

Στο τέλος του γράμματός της η μικρή έχει τοποθετήσει έξι καρδιές.

Η μητέρα της, η Κάθριν Βαλέριο, είπε ότι η Τζόια Μαρία αγόρασε με το χαρτζιλίκι της δώρα για τα παιδιά από την Ουκρανία για να τα στείλει μαζί με το γράμμα της.

«Εχω δύο κόρες, μια 10 ετών και μια 8 και με ρωτάνε γιατί συμβαίνει όλο αυτό και κυρίως πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά», λέει η Βαλέριο εν μέσω των εθελοντών που δέχονται, ξεχωρίζουν και συσκευάζουν τις δωρεές έξω από την εκκλησία της Σάντα Σοφία στα περίχωρα της Ρώμης.

Η ενορία της ουκρανικής Καθολικής κοινότητας της Ρώμης έχει γίνει πόλος έλξης δωρεών από όλη την ιταλική πρωτεύουσα. Η έκκληση για βοήθεια είναι τόσο επιτυχημένη ώστε οι εθελοντές να καθοδηγούν τα αυτοκίνητα που προσέρχονται στο χώρο στάθμευσης.

«Ελπίζουμε αυτός ο πόλεμος να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν. Ανησυχούμε επειδή η Ουκρανία είναι η πατρίδα μας, η χώρα όπου γεννηθήκαμε και ελπίζουμε να επιστρέψουμε», λέει ο ιερέας της ενορίας Μάρκο Γιάροσλαβ Σεμέχεν.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη αδικία».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024