Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν πατέρα ενώ ο γιος του τραβούσε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν πατέρα ενώ ο γιος του τραβούσε βίντεο

Πατέρας και γιος επέστρεφαν στο σπίτι τους για να πάρουν μαζί τους τα τρία σκυλιά τους που είχαν αφήσει όταν το εκκένωναν λόγω βομβαρδισμών.

Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Να δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια του ο γονέας του και μάλιστα να καταγράφει το ίδιο τη στιγμή της δολοφονίας. Είναι κάτι που πάντα θα το στοιχειώνει.

Το τραγικό περιστατικό που το παιδί κατέγραψε στην κάμερα του κινητού του, συνέβη στο προάστιο Ιβάνκιβ του Κιέβου. Πατέρας και γιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο και πάνε σπίτι να πάρουν τα τρια τους σκυλιά που είχαν αφήσει λίγες ώρες πριν όταν έφυγαν από εκεί για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Ο μικρός κάθεται στη θέση του συνοδηγού και καταγράφει τη διαδρομή σε έναν επαρχιακό άδειο δρόμο. Ο μικρός καταγράφει καμένα κτίρια και ερειπωμένη γη. «Όλα καίγονται, όλα» λέει. Ξαφνικά μπροστά τους βλέπουν μια φάλαγγα από ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.

«Μπαμπά πάτα φρένο κάνε στην άκρη το αυτοκίνητο και σβήσε τη μηχανή» ακούγεται να λέει στον πατέρα του τον Όλεγκ Μπουλαβένκο, ο γιος εμφανώς αγχωμένος.

«Μπορούμε να κάνουμε αναστροφή;» προλαβαίνει να τον ρωτήσει όταν ακούγεται ένας πυροβολισμός. «Διάβολε βγες έξω και ξάπλωσε κάτω» λέει το παιδί στον πατέρα του και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα για να βγει και εκείνο έξω.

«Μπαμπά, μπαμπά μου»

Ακούγονται ξανά πυροβολισμοί. Όλες οι σφαίρες βρήκαν τον Όλεγκ. «Μπαμπά, μπαμπά μου, βγες έξω και ξάπλωσε κάτω. Με ακούς; Πήγαινε στο πίσω κάθισμα και κρύψου» λέει σπαρακτικά το παιδί.

Ο Όλεγκ είχε τραυματιστεί βαριά. Κατάφερε να βγει έξω από το αυτοκίνητο αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί. «Μπαμπά είσαι εδώ; Κρατήσου» λέει το παιδί καλυμμένο πίσω από το όχημα. Ο πατέρας του είναι στην άσφαλτο με τα χέρια ανοιχτά.

Από τους πυροβολισμούς πέθαναν μέσα στο αυτοκίνητο και τα δυο από τα τρια σκυλιά της οικογένειας. Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας, οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν από τους Ρώσους. Πάντως η Μόσχα έχει πει σε κάθε τόνο ότι δεν πυροβολεί πολίτες. Σύμφωνα με το «Ράδιο Ελευθερία» εκείνη την ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχε κανείς Ουκρανός στρατιώτης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024