Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Για τη Δύση η μάχη είναι χαμένη» - Τα σενάρια για το μέλλον

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Για τη Δύση η μάχη είναι χαμένη» – Τα σενάρια για το μέλλον

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλά για το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας και Δύσης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η Νατοϊκή Συμμαχία έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα παρέμβει με στρατιωτικά μέσα στην Ουκρανία. Για τη Δύση η μάχη της Ουκρανίας είναι χαμένη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος.

Ο ερευνητής στο τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή την στιγμή η Ουκρανία θα καταφέρει να σταματήσει την πολεμική επιδρομή της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, η Ρωσία εφόσον κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία θα επιβάλλει τα θέλω της. «Το θέμα είναι η Ρωσία να μην καταφέρει να διευρύνει την ευρύτερη πολιτική της και να επιβάλει μια αναθεωρητική πολιτική στην Ευρώπη. Να μην απειλήσει άλλες χώρες».

Σχολιάζοντας την αδιάλλακτη συμπεριφορά του Ρώσου προέδρου επισήμανε ότι ο «Πούτιν έχει μεν λογική αλλά από τα πολλά χρόνια παραμονής στην εξουσία έχει και λίγο παραφρονήσει».

Τα σενάρια για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι ο Πούτιν θέλει μία Ουκρανία μακριά από το ΝΑΤΟ, με ένα φιλορωσικό καθεστώς (τύπου Λευκορωσίας) ή μια ανατολική Ουκρανία που να είναι είτε αυτόνομη ή μέρος της Ρωσίας.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να έχουμε μπροστά μας κατοχή της Ουκρανίας για πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι ο Πούτιν δεν θα υποχωρήσει», πρόσθεσε.

«Στοχεύει στο Κίεβο, στην καρδιά της Ουκρανίας. Στοχεύει στις μεγάλες πόλεις», ανέφερε.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι όσο οι Ουκρανοί δεν αποδέχονται τους όρους του, τόσο θα προχωράει η στρατιωτική μηχανή. «Βασική επιδίωξη δεν είναι να προσαρτήσει την Ουκρανία στα εδάφη του.

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουμε αρχίσει να συζητάμε για πυρηνικό πόλεμο και για χάπια ιωδίου. Ζούμε σε έναν παραλογισμό», τόνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024