Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας για Ουκρανία: Η σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα

Δένδιας για Ουκρανία: Η σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα

Στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε μια τυπική κοινωνική χειραψία με τον τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

H παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα, όπως ανέφερε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Η Ελλάδα, ως ζήτημα αρχής, είναι πάντα υπέρ του διεθνούς κράτους δικαίου. Και φυσικά, η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα.

Στη σημερινή μας συζήτηση στο ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, με πολύ κατάλληλο τρόπο, με πλήρη ενότητα και με πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.

Εκτός από αυτό, όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει μία σημαντική μειονότητα 150.000 ανθρώπων γύρω από τη Μαριούπολη στην Ουκρανία. Νοιαζόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους. Την ώρα που μιλάμε, υπάρχει το «Νόστος 3″, η τρίτη μας επιχείρηση εκκένωσης. Νοιαζόμαστε και προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας».

Στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε μια τυπική κοινωνική χειραψία με τον τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024