Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη για διάλογο με τη Δύση δηλώνει η Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη για διάλογο με τη Δύση δηλώνει η Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον διατηρούν σήμερα διάλογο κυρίως μέσω των πρεσβειών

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και εν αναμονή των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, η Ρωσία φαίνεται πως ανοίγει παράθυρο διαλόγου και με τη Δύση.  Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε στο RBC, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τη Δύση για θέματα εγγυήσεων ασφαλείας και στρατηγικής σταθερότητας.

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την αναστολή διαλόγου

«Είμαστε προετοιμασμένοι για διάλογο για αυτά τα θέματα, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική σταθερότητα. Λυπούμαστε που οι συνάδελφοί μας στην Ουάσιγκτον πήραν την απόφαση -και την ανακοίνωσαν πριν από αρκετές ημέρες- να αναστείλουν αυτές τις επαφές», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται πλήρως για την αναστολή του διαλόγου.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, έχουμε συγκεκριμένους στόχους να επιτύχουμε. Κανείς δεν διακόπτει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά οι δίαυλοι του διαλόγου είναι ένα ξεχωριστό θέμα που εξαρτάται από τους στόχους που έχουμε μπροστά μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν σήμερα διάλογο κυρίως μέσω των πρεσβειών. «Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτός ο «αλγόριθμος» θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον», σημείωσε.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια συμφωνιών σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που αναμένει να λάβει η Μόσχα από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παρέδωσαν τις γραπτές απαντήσεις τους στις προτάσεις ασφαλείας της Ρωσίας στη Μόσχα στις 26 Ιανουαρίου 2022, με τις διπλωματικές προσπάθειες να πέφτουν στη συνέχεια στο κενό.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024