Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί θα καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
Oι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Λευκορωσίας σε μια προσπάθεια να τερματίσουν την εισβολή της Μόσχας, αλλά δεν κατέληξαν σε λύση και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.
Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει τελικά ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς η ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκεται ακόμη καθ΄οδόν για την πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας.
Υπενθυμίζεται πως η ρωσική πλευρά είχε αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 2, ωστόσο τελικά φαίνεται πως θα αργήσουν περίπου δύο ώρες.
On our way to negotiations with the Russian Federation. Already in helicopters… pic.twitter.com/CMflDZ3NDk
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 3, 2022
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε κάνει λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά των Ουκρανών.
«Όπως γνωρίζετε, η διαπραγματευτική ομάδα μας είναι ήδη εκεί από χθες το βράδυ. Περίμενε τους Ουκρανούς και σήμερα το πρωί, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα περιμένει. Φαίνεται ότι οι Ουκρανοί δεν βιάζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε εκεί σήμερα», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Oι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Λευκορωσίας σε μια προσπάθεια να τερματίσουν την εισβολή της Μόσχας, αλλά δεν κατέληξαν σε λύση και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.
Ο όρος του Λαβρόφ
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφυ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι «η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα μέρη που διαπραγματεύονται».
Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αφού οι διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας δεν κατέληξαν κάπου.
Επανέλαβε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα νεοναζιστικό καθεστώς και λέει ότι οι συμμορίες λεηλατούν πόλεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης και συμπλήρωσε ότι οι Ουκρανοί «προσπαθούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες». Τόνισε δε ότι Μόσχα θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι το «τέλος».
Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση στην Ουκρανία.
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/explosion-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442