
Περικυκλωμένη η Ουκρανία από ρωσικά στρατεύματα – Δείτε τον χάρτη του βρετανικού υπουργείου Άμυνας
Βομβαρδισμοί και επιθέσεις σε Χάρκοβο, Κίεβο, Χερσώνα, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ.
Τις κινήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία παρουσιάζει με χάρτη το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα ενώ αναμένεται να γίνει σήμερα το «ραντεβού» για το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο.
Το πρωί της Τετάρτης, «πηγή» από τον ουκρανικό στρατό ανέφερε ότι «αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο(…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών».
Βομβαρδισμοί και επιθέσεις σημειώνονται επίσης σε Κίεβο, Χερσώνα, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ.
Χάρτης από βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ
Σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν χτυπήθηκαν σπίτια στην ουκρανική πόλη Ζιτόμιρ (βορειοδυτικά) από ρωσικό πύραυλο Κρουζ που κατά τα φαινόμενα είχε στόχο παρακείμενη αεροπορική βάση, ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών .
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, πήραν φωτιά σπίτια κοντά στη βάση της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στη Ζιτόμιρ, 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, και «μέχρι στιγμής» έχουν διαπιστωθεί οι θάνατοι «τεσσάρων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου «ενός παιδιού».
- Συνταγή: Μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια
- Η SpaceX έχασε 1,2 τρισ. κεφαλαιοποίηση σε ένα μήνα – Γερό «ξεπούλημα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ηπατίτιδα: Πλήρης έλεγχος ή και θεραπεία σε μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις
- Πώς τα δάση της Γαλλίας και της Ισπανίας μετατράπηκαν σε «προσάναμμα» – Οι άνεμοι και η «τέλεια καταιγίδα»
- Το γυάλινο μπολ που εξηγεί γιατί τα drones της Τεχεράνης επιβιώνουν των βομβαρδισμών
- Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 13 περιοχές




