Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίεβο: Εκεί που το πρώτο κλάμα της ζωής συναντά τα δάκρυα του φόβου: Απίστευτες εικόνες του Reuters μέσα σε μαιευτήριο-καταφύγιο

Κίεβο: Εκεί που το πρώτο κλάμα της ζωής συναντά τα δάκρυα του φόβου: Απίστευτες εικόνες του Reuters μέσα σε μαιευτήριο-καταφύγιο

Η εναλλαγή συναισθημάτων τους είναι τόσο γρήγορη που κοιτάζοντάς τους δεν μπορείς να διακρίνεις τελικά συναίσθημα, παρά μόνο ένα κενό βλέμμα.

Στο υπόγειο ενός περιγεννητικού κέντρου στο Κίεβο της Ουκρανίας  οι άνθρωποι έχουν μπερδευτεί από τα αισθήματά τους, καθώς το ένστικτο της ζωής συναντά τον φόβο του θανάτου.

Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι τόσο γρήγορη που κοιτάζοντάς τους δεν μπορείς να διακρίνεις τελικά συναίσθημα, παρά μόνο ένα κενό βλέμμα.

Η φωτογράφος του Reuters, Βελιντίν Ογκιρένκο, βρέθηκε μέσα στο καταφύγιο του περιγεννητικού κέντρου στο Κίεβο, όπου ετοιμόγεννες γυναίκες αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, οι λεχώνες κοιτούν τα νεογέννητά τους και δεν μπορούν να κρύψουν την ευτυχία τους και πατέρες παίρνουν για πρώτη φορά αγκαλιά τον καρπό του έρωτά τους, αλλά δεν μπορούν να χαμογελάσουν. Και όλα αυτά την ώρα που η σειρήνα δεν σταματά και οι βομβαρδισμοί τραντάζουν το έδαφος.

Η Ογκιρένκο έχει καταφέρει να αποτυπώσει στον φακό με εκπληκτικό – σχεδόν τρομακτικό –  τρόπο την εναλλαγή συναισθημάτων, καθώς από τη μία φωτογραφία βλέπεις ένα νεογέννητο μωρό να κλαίει και από την άλλη ένα γιατρό να λυγίζει και να ξεσπά εξαιτίας της φρίκης του πολέμου.

Οι αντιθέσεις συνεχίζονται, καθώς μία ετοιμόγεννή γυναίκα πιάνει την κοιλιά της αναρωτώμενη αν θα προλάβει να γεννήσει, ενώ από την άλλη ένας πατέρας κρατά για πρώτη φορά το παιδί του παίρνοντας ένα ιδιαίτερα πικρό χαμόγελο.

Σε αυτό το καταφύγιο οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν από τις πιο σημαντικές και συνάμα τρυφερές στιγμές της ζωής τους, αλλά δεν μπορούν να χαρούν. Είναι μπερδεμένοι και κυρίως είναι φοβισμένοι. Φοβισμένοι για εκείνους και για τα μερικών ημερών παιδιά τους.

Και δυστυχώς όπως λέει και ο Τάσος Λειβαδίτης, ο άνεμος μπερδεύει τα σύννεφα και τα σύννεφα μπερδεύονται στις σημαίες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024