Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περβολαράκης: «Πηγή έμπνευσης ο Τσιτσιπάς – Μάθημα το ATP Cup» (vids)

Περβολαράκης: «Πηγή έμπνευσης ο Τσιτσιπάς – Μάθημα το ATP Cup» (vids)

Ο Μιχάλης Περβολαράκης, το Νο.2 του ελληνικού τένις και Νο.1 της Εθνικής ομάδας στο tie με την Τζαμάικα, μιλάει για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τις μάχες σε Davis Cup και ATP Cup και τους στόχους του

Πολίτης του κόσμου. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος με μια φράση τον Μιχάλη Περβολαράκη. Ο 25χρονος τενίστας γεννήθηκε στην Λεμεσό, αλλά έχει καταγωγή από την Κρήτη.

Μένει μόνιμα πλέον στις ΗΠΑ, αλλά αγωνίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κυνηγώντας το όνειρό του και έχοντας πάντα στην καρδιά του την Ελλάδα. Την γαλανόλευκη που υπερασπίζεται μέσω της εθνικής ομάδας στο Davis Cup, αλλά και μέσω της συμμετοχής του στο ATP Cup.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην Αθήνα για τους αγώνες της Εθνικής κόντρα στην Τζαμάικα, για τα play-off του World Group II. Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Μαρτίου στα γήπεδα του Ace Tennis Club (Παλλήνη), με τον Μιχάλη και τους συμπαίκτες του να ψάχνουν τη νίκη στο tie, που θα δώσει στην γαλανόλευκη την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Περβολαράκης, Νο. 402 στην παγκόσμια κατάταξη, αποτελεί το Νο.2 του ελληνικού τένις, πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τους δύο τους να έχουν άριστη σχέση, αφού εκτός από το Davis Cup, τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται και στο ATP Cup, που πραγματοποιείται στην Αυστραλία.

«Είναι πηγή έμπνευσης. Μας δείχνει ότι μπορούμε και εμείς να τα καταφέρουμε. Να φτάσουμε στο κορυφαίο επίπεδο», αναφέρει ο Μιχάλης για τον Τσιτσιπά μιλώντας αποκλειστικά στο «10», με τον 25χρονο να προσθέτει: «Ο Στέφανος με έχει βοηθήσει πολύ. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και μου δίνει συμβουλές για το παιχνίδι μου και το πώς θα βελτιωθώ. Είναι ένας τενίστας κορυφαίου επιπέδου και όλοι μαθαίνουμε πολλά πράγματα όταν βρισκόμαστε δίπλα του. Η σοβαρότητα που βγάζει στις προπονήσεις και ο τρόπος που δουλεύει αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς».

Τους τελευταίους μήνες ο Τσιτσιπάς έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για τη συμπεριφορά του μέσα στο κορτ. Αυτό που αναρωτούνται όλοι είναι πώς είναι σαν άνθρωπος ο Στέφανος. Ο Μιχάλης, που τον γνωρίζει καλύτερα ίσως από οποιονδήποτε άλλον Ελληνα τενίστα, δίνει την απάντηση.

«Είναι πολύ καλό παιδί. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα μαζί του. Είναι πολύ απλός άνθρωπος. Εξω από το γήπεδο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βγάζει μέσα στο κορτ. Δεν θέλει να χάνει και γι’ αυτό πολλές φορές πάνω στην ένταση της στιγμής βγάζει νευρικότητα. Όμως, είναι ένα χρυσό παιδί. Βοηθάει πολλούς ανθρώπους, δίνει χρήματα σε ιδρύματα.

Πραγματικά, είμαστε πολύ τυχεροί που είναι μαζί μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κριτική που δέχεται είναι επακόλουθο της δημοσιότητάς του. Οσοι βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δέχονται κριτική. Είδαμε τι έγινε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την Αυστραλία. Μέχρι και αυτός ο θρύλος του παγκοσμίου τένις δέχθηκε κριτική. Πολλές φορές τα media μεγεθύνουν τα πράγματα. Τα  παραφουσκώνουν. Τον ξέρω προσωπικά και πιστεύω ότι αυτά που λένε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο Στέφανος. Σέβεται τους συμπαίκτες του, τους αντιπάλους του και τους θεατές».

Στο tie της Εθνικής με την Τζαμάικα ο Στέφανος θα απουσιάζει, με το βάρος να πέφτει πλέον στον Μιχάλη Περβολαράκη. Ο 25χρονος θα ηγηθεί της προσπάθειας της γαλανόλευκης, με τον Ελληνα τενίστα και τους συμπαίκτες του να έχουν δουλέψει σκληρά όλες αυτές τις ημέρες υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Χατζηνικολάου. Απαντες είναι έτοιμοι να παλέψουν και να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είμαστε πολλά χρόνια με τα ίδια παιδιά και αυτό βοηθάει πολύ να υπάρχει καλό κλίμα και σωστή συνεργασία. Είμαστε μια δεμένη ομάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι μαζί μας ο Στέφανος, αλλά έχουμε δουλέψει σκληρά με τον προπονητή μας, Δημήτρη Χατζηνικολάου και θα τα δώσουμε όλα για την Εθνική ομάδα. Στα χαρτιά είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, αλλά το τένις είναι ένα πολύ απρόβλεπτο άθλημα. Παίζουν πολλά ρόλο. Η ημέρα που θα βρεθείς, οι συνθήκες. Όλα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το tie από τη στιγμή που λείπει ο Στέφανος, είμαι ο τενίστας που έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην ελληνική ομάδα. Οι συμμετοχές στο ATP Cup και οι αναμετρήσεις με μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις με έχουν βοηθήσει πολύ. Τα παιχνίδια κόντρα σε τέτοιου είδους τενίστες σου δίνουν δύναμη για να συνεχίσεις να προσπαθείς και να βελτιώνεσαι».

Στο ATP Cup ο Μιχάλης είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, όπως είναι ο Φεντερίκο Ντελμπονίς. Μια αναμέτρηση – μάθημα για τον ίδιο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Με έχουν βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις απέναντι σε τέτοιους τενίστες, όπως ο Φεντερίκο Ντελμπονίς. Σε εκείνο το παιχνίδι τα  είχα πάει πολύ καλά στο πρώτο σετ. Θα μπορούσα να το είχα πάρει. Όταν παίζεις σαν underdog δεν έχει άγχος. Παίζεις πιο ελεύθερα και σου βγαίνει καλύτερα το παιχνίδι. Η διαφορά των τενιστών που βρίσκονται χρόνια στο top-100 και όλων των υπολοίπων είναι η διάρκεια. Το κατάλαβα καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Εγώ έπαιξα καλά στο πρώτο σετ, αλλά εκείνος είχε τη διάρκεια και κατάφερε να πάρει τη νίκη».

Κατά τη διάρκεια του ATP Cup ο Περβολαράκης είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τον Απόστολο Τσιτσιπά. Τον πατέρα και προπονητή του Στέφανου. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά του τένις. «Ο Απόστολος βρίσκεται πάντα δίπλα στον Στέφανο. Στο ATP Cup είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με πάρα πολλές γνώσεις. Εχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του για το παιχνίδι μου, αλλά και για πολλά θέματα που αφορούν το τένις. Μου έχει δώσει συμβουλές. Είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε στην ομάδα μας έναν άνθρωπο σαν τον Απόστολο».

Ο Μιχάλης έχει δουλέψει σκληρά για να καταφέρει να βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Να παίζει κόντρα στα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου. Ο ίδιος αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Με πάθος, πείσμα, υπομονή και επιμονή κατάφερε να γίνει επαγγελματίας τενίστας και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου. Ενας δρόμος, ο οποίος όπως τονίζει στις δηλώσεις του και ο ίδιος, είναι δύσβατος, ειδικά στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις

«Είναι δύσκολο. Όχι μόνο για τα ελληνόπουλα, αλλά για όλα τα παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Πολύ κόπος. Δεν είναι όμως απίθανο να βρεθείς σε αυτό το επίπεδο. Ο Στέφανος αποτελεί παράδειγμα για όλους. Για να τα καταφέρεις πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Να δουλεύεις καθημερινά, να τα δίνεις όλα. Στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο δύσκολο να δει ένα παιδί  επαγγελματικά το τένις, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Αυτό δυσκολεύει πολύ το έργο των παιδιών. Μακάρι στο μέλλον να χτιστούν περισσότερες εγκαταστάσεις».

Μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων με την Τζαμάικα ο 25χρονος τενίστας θα επιστρέψει στη βάση του. Στις ΗΠΑ, όπου ζει με την οικογένειά του. Τη σύζυγό του και το παιδάκι τους. Εκεί θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, για να βελτιωθεί και να πετύχει τον μεγάλο του φετινό στόχο: Να μπει στα προκριματικά του US Open. Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή σε ένα Grand Slam.

«Προσωπικός μου φετινός στόχος είναι να καταφέρω να βρεθώ στα προκριματικά του US Open. Για να γίνει αυτό πρέπει να παίξω και να τα πάω καλά σε αρκετά Challengers και 250άρια τουρνουά. Θα βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω», ανέφερε και κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club και να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής:  «Προσκαλώ όλο τον κόσμο να έρθει και να δει από κοντά τα παιχνίδια με την Τζαμάικα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τη βοήθεια και τη στήριξή τους. Μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανεβάσουμε επίπεδο την Εθνική ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα τα δώσουμε. Σας περιμένουμε δίπλα μας», κατέληξε.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024