Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Design Museum υποκλίνεται στη ματιά της νεαρής σχεδιάστριας μόδας Μπέθανι Γουίλιαμς

Το Design Museum υποκλίνεται στη ματιά της νεαρής σχεδιάστριας μόδας Μπέθανι Γουίλιαμς

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022

Το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου αφιερώνει νέα έκθεσή του στην ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας, Μπέθανι Γουίλιαμς και το «εναλλακτικό όραμά» της για τη βιομηχανία, για την υλοποίησή του οποίου χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά και σφυρηλατεί κοινοτικές συνεργασίες.

Η έκθεση «Bethany Williams: Alternative Systems» παρουσιάζει τη δημιουργική προσέγγιση της σχεδιάστριας, τα υλικά που χρησιμοποιεί και το πώς αντιμετωπίζει κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα μέσω της κοινοτικής συνεργασίας και του πνεύματος επαναχρησιμοποίησης.

Ενδύματα, δείγματα υφασμάτων, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό προβάλλονται στην έκθεση οι επισκέπτες της οποίας έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν ύλες που έχουν κατασκευαστεί από επαναχρησιμοποιούμενα απορρίμματα.


Επίσης ενημερώνονται για τα πρότζεκτ, στα οποία μετέχει η Γουίλιαμς, το πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ στο Σαν Πατρινιάνο στην κεντρική Ιταλία, το Magpie Project για μητέρες και τα παιδιά τους που ζουν σε συνθήκες επισφαλούς στέγασης στο ανατολικό Λονδίνο και το Adelaide House, καταφύγιο γυναικών με έδρα το Λίβερπουλ. Κάθε σεζόν, το στούντιο συνεργάζεται με διαφορετική μη κυβερνητική οργάνωση και δωρίζει ένα ποσοστό κερδών στους σκοπούς της.

Στην έκθεση αναδεικνύεται και το έργο του Emergency Designer Network, συνεργασία των Φίμπι Ίνγκλις, Χόλι Φόλτον, Κόζιτ ΜακΚρίρι και Μπέθανι Γουίλιαμς.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δημιούργησαν δίκτυο που συγκέντρωσε εκατοντάδες εθελοντές και παρείχε περίπου 12.000 ιατρικά ρούχα, 100.000 μάσκες και 4.000 ρόμπες στο ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024