
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία στη Χάγη ύστερα από καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου
Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν είχε εκφράσει την Παρασκευή την ανησυχία του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) γνωστοποίησε σήμερα πως θα ζητήσει έγκριση για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν είχε εκφράσει την Παρασκευή την ανησυχία του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δήλωσε πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να ερευνήσει καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν ανακύψει στην παρούσα κρίση.
«Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναζήτησης και εξασφάλισης εξουσιοδότησης από το Προανακριτικό Τμήμα του Δικαστηρίου για να ξεκινήσουμε την έρευνα», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που εδρεύει στη Χάγη.
- Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Μηχάνημα έπιασε τα μαλλιά 40χρονης και της αφαίρεσε το δέρμα
- Η διαφήμιση της χρονιάς από τη Lego: Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους… ενώνονται για το Μουντιάλ (vid)
- Δουδωνής: Κυβερνητική πλειοψηφία υπόδικων – Πάνω από 15 στους 156 εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις
- Νέα Αριστερά: Ζητεί την άμεση αποπομπή Τσιάρα μετά την αποκάλυψη της νέας δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χάος στο Κλάπαμ του Λονδίνου από viral «link-up» στο TikTok
- Δίκη Τεμπών: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Δήλωση Φλωρίδη




