Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Τσοβόλας είναι σερνικό»

«Ο Τσοβόλας είναι σερνικό»

Ενας ακέραιος άνθρωπος

Ηταν άνθρωπος ακέραιος. Εντιμος πολιτικός που είχε γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Πρωταγωνιστής του παπανδρεϊκού «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».

Ο Δημήτρης Τσοβόλας από τους Μελισσουργούς της Αρτας ταυτίστηκε με αυτή τη φράση που Ανδρέα Παπανδρέου. Αγωνιστής και πεισματάρης. Οταν καταδικάστηκε το 1992 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του. Ταμπουρώθηκε στη Χαρ. Τρικούπη.

Ηταν αθώος και πεισματικά το έδειχνε, τόσο που εντυπωσίασε τους πάντες, ακόμα και τα μέλη του ΠαΣοΚ που έκαναν έρανο για να εξαγοράσουν την ποινή του. Η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη. Επανήλθε θριαμβευτικά στη Βουλή. Τον θεωρούσαν εκπρόσωπο της λαϊκής πτέρυγας του ΠαΣοΚ, κάτι που τον ώθησε να έρθει σε σύγκρουση με τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές και αποχώρησε από το κόμμα.

Ιδρυσε το δικό του, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα. Το διέλυσε όμως το 2004 και ήταν τόση η εντιμότητά του που επέστρεψε τη χρηματοδότηση στο Δημόσιο. Από τότε είχε εγκαταλείψει την πολιτική και η μοναδική ασχολία του ήταν η δικηγορία. Από τις τελευταίες του υποθέσεις ήταν η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πολλοί δεν πρόκειται να ξεχάσουν την ημέρα που ο Τόλης Βοσκόπουλος «μπούκαρε» με μια Τζάγκουαρ στα γραφεία του ΠαΣοΚ για να τον υπερασπιστεί λίγο μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Αμέσως μετά ο Τόλης δήλωνε στις κάμερες: «Ο Τσοβόλας είναι σερνικό…» και έφυγε.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024