Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το YouTube απαγόρευσε στο RT και άλλα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του

Το YouTube απαγόρευσε στο RT και άλλα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του

Τα βίντεο των εν λόγω καναλιών θα αναφέρονται επίσης λιγότερο συχνά, μεταξύ αυτών τα οποία συστήνονται από το YouTube, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube.

Το YouTube απαγόρευσε στο κρατικής ιδιοκτησίας ρωσικό μέσο ενημέρωσης RT και άλλα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, οι οποίες παίζουν μαζί με τα βίντεό τους στην πλατφόρμα του, κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε το Facebook, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επικαλούμενο «εξαιρετικές συνθήκες», το YouTube ανακοίνωσε πως «αναστέλλει τη δυνατότητα αριθμού καναλιών να έχουν έσοδα από το YouTube, περιλαμβανομένων ρωσικών καναλιών που σχετίζονται με πρόσφατες κυρώσεις», όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τοποθέτηση διαφημίσεων ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το YouTube.

H EE ανακοίνωσε την Τετάρτη κυρώσεις σε βάρος ατόμων, μεταξύ των οποίων η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, την οποία περιέγραψε ως διευθύντρια του RT και «κεντρική φυσιογνωμία» της ρωσικής προπαγάνδας.

Τα βίντεο των εν λόγω καναλιών θα αναφέρονται επίσης λιγότερο συχνά, μεταξύ αυτών τα οποία συστήνονται από το YouTube, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Φαρσάντ Σαντλού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το RT και αρκετά άλλα κανάλια δεν θα είναι πια προσβάσιμα στην Ουκρανία, έπειτα από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαΐλο Φεντόροφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήρθε σε επαφή με το YouTube, «για να μπλοκάρει τα προπαγανδιστικά ρωσικά κανάλια – όπως τα Russia 24, TASS, RIA Novosti».

Το RT και η Σιμονιάν δεν απάντησαν όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν. Το YouTube αρνήθηκε να κατονομάσει τα άλλα κανάλια που περιόρισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024