
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αριθμός των προσφύγων έφθασε τους 368.000
Οι μισοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Πολωνία
Δραματικές είναι οι ώρες για την Ουκρανία. Οι μάχες με τα στρατεύματα της Ρωσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τέταρτη ημέρα, με τον άμαχο πληθυσμό να τρέχει σε καταφύγια για να προστατευτεί ή να εγκαταλείπει τη χώρα ελπίζοντας πως σύντομα θα επιστρέψει και όλα θα είναι καλύτερα.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής, για να γλυτώσουν από τις μάχες έφτασαν τους 368.000.
Κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες και ο αριθμός τους «συνεχίζει να αυξάνεται».
Αυτός ο αριθμός «βασίζεται σε στοιχεία που διατέθηκαν από τις αρχές των χωρών» υποδοχής, υπογραμμίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει στην Πολωνία
Σημειώνεται ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει πάει στη γειτονική Πολωνία. Οι αρχές μετρούν περίπου 156.000 Ουκρανούς να έχουν φθάσει εκεί από την Πέμπτη, την έναρξη της εισβολής από τα ρωσικά στρατεύματα.
Τη χθεσινή η μέρα, οι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι καταμέτρησαν 77.300 ανθρώπους, οι οποίοι έφθασαν στην Πολωνία από την Ουκρανία.
Ukraine: Numbers are constantly being updated but the latest count of refugee arrivals in neighbouring countries now exceeds 200,000. We aim to have another update later today.
— UNHCR News (@RefugeesMedia) February 27, 2022
- Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: «Ο ΟΣΕ ενέκρινε την παραχώρηση του δρόμου παράλληλα της γραμμής στο Μονοδένδρι»
- Γεραπετρίτης για drone στη Λευκάδα: «Η Μεσόγειος δεν θα καταστεί θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων»
- Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Η στιγμή που οι δράστες φεύγουν από την τράπεζα – Τους έπεσαν χρήματα στο δρόμο
- BAFTA TV Awards: Το Adolescence «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του – Όλοι οι νικητές
- Ο CEO της Euroleague συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Stoiximan GBL στη Βαρκελώνη
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει την Τετάρτη με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο



