Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό MEGA: Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων

Αποκλειστικό MEGA: Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων

Το MEGA με αποκλειστικό ρεπορτάζ του αναφέρεται σε κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων.

Το Κίεβο βρίσκεται σε πολιορκία και ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται, ενώ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα διεξάγουν έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, τελικά οι Ευρωπαίοι λαμβάνουν δράση στήριξης της ουκρανικής αντίστασης.

Σήμερα το απόγευμα η Κομισιόν θα προτείνει πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προς υποστήριξη όπως είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ στον «ηρωικό τους αγώνα».

Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη στείλει στρατιωτική βοήθεια, ενώ χθες είχαμε και στροφή 180 μοιρών του Βερολίνου στην πολιτική της μη αποστολής όπλων σε εμπόλεμες χώρες, αποφασίζοντας να στείλει και αυτό βαρύ αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Η Γερμανία επικρίθηκε έντονα τις τελευταίες εβδομάδες για την «ουδέτερη» στάση της στο ουκρανικό και την άρνησή της να στείλει στρατιωτική βοήθεια αλλά και να παρεμποδίσει συμμάχους να το κάνουν.

Ένα παράδειγμα είναι ότι όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε αμυντικά όπλα στην Ουκρανία, τα αεροπλάνα που μετέφεραν τα όπλα δεν πέταξαν πάνω από τον γερμανικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα οι διεθνείς παρατηρητές να πιστεύουν ότι η Γερμανία δεν έδωσε το «πράσινο φως».

Στη σημερινή συνάντηση είναι επίσης πιθανό να συζητηθεί και ένα τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών εσωτερικών υποθέσεων για να καταρτιστεί πλάνο για τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία.

Η Ευρώπη ενεργοποιεί το «χρηματοπιστωτικό πυρηνικό όπλο» κατά της Μόσχας

Χθες τελικά η Γερμανία έκανε πίσω και στο θέμα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT και πλέον ανοίγει ο δρόμος να αποκλειστεί η Μόσχα από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Ύστερα από έντονες αμερικανικές πιέσεις, και αφού πρώτα τους «πούλησαν» οι παραδοσιακοί δορυφόροι τους όπως η Ουγγαρία, τελικά οι Γερμανοί είπαν «ναι» στον «στοχευμένο» αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT που για πολλούς θεωρείται το ευρωπαϊκό «χρηματοπιστωτικό πυρηνικό όπλο».

Οι Γερμανοί έλεγαν όχι διότι δε θα μπορούσαν να πληρώσουν το φυσικό αέριο που αγοράζουν από τη Ρωσία, με κίνδυνο οι Ρώσοι να μπλοκάρουν την τροφοδότηση εφόσον δεν πληρώνονταν.

Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων

Μία ανησυχητική εξέλιξη φέρνει στο φως το MEGA, σύμφωνα με την οποία ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση και όλα δείχνουν πως από πίσω κρύβεται η Μόσχα.

Συγκεκριμένα, εταιρίες τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κυβερνοεπιθέσεις από τις στιγμή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία.

Η Γερμανία εκτιμάει ότι συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για κυβερνοεπίθεση.

Πρακτικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα διανομής του ίντερνετ και δεδομένων μέσω των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων σε όλη την Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Αυτοί οι δορυφόροι χρησιμοποιούνται από Γάλλους και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024