Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνιακά «παιχνίδια» της ρωσικής πρεσβείας – Τα συλλυπητήρια, οι αιχμές και ένα… φράγμα
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - μετά το θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία - προσπαθεί η διπλωματική αποστολή της Μόσχας στην Ελλάδα.
- Ζακ Κωστόπουλος: Απάντηση της μητέρας του στον Πλεύρη – «Οι εικόνες μαρτυρούν ξεκάθαρη αστυνομική βία»
- Οι Pink Floyd πούλησαν τα δικαιώματά τους για 400 εκατ. δολάρια - Ποιος τα αγόρασε
- Ο «καυτός» Λεβαντόφσκι και η τριάδα που τα… σπάει
- Άγρια κόντρα on air του δημάρχου Σύμης με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας
Την ώρα που η χώρα μας θρηνεί τον θάνατο δέκα Ελλήνων ομογενών, εξαιτίας του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα παίζει παιχνίδια τακτικισμού, επιχειρώντας να κατευνάσει την οργή της Ελλάδας, ακόμη και να πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη για το «δίκαιο» των ρωσικών θέσεων.
Κατ’ αρχήν, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, τη θλίψη της για τον θάνατο και των τραυματισμό Ελλήνων ομογενών, αρνούμενη όμως οποιαδήποτε ευθύνη.
Αντίθετα, μάλιστα, φρόντισε να μας… προειδοποιήσει ότι «το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό»!
Και όχι μόνον. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία, «από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές».
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά» – όπου είχαμε συνολικά έξι νεκρούς ομογενείς – «οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν».
Επιπλέον, ούτε λίγο – ούτε πολύ, μας ενημέρωσε ότι οι άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία χάνουν τη ζωή τους από τους αμυνόμενους Ουκρανούς και όχι από τους επιτεθέμενους Ρώσους: «Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».
Τα ευχαριστήρια και οι απειλές
Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτηση στο twitter, η ρωσική πρεσβεία ευχαριστούσε τους «πολλούς φίλους Έλληνες» που εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στη Ρωσία.
❗ Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους πολλούς φίλους Έλληνες που στέλνουν στην Πρεσβεία μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για γρήγορη νίκη κατά των Ουκρανών νεοναζί και απελευθέρωση της χώρας από το εγκληματικό καθεστώς
🔽🔽🔽
https://t.co/VcLPR3Yfuc pic.twitter.com/VN19a3vn9A— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) February 26, 2022
Ωστόσο, με νέα ανάρτηση η ρωσική πρεσβεία «είδε» απειλές κατά της αποστολής της, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτήρισε «δειλές και απαράδεκτες», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι την ευθύνη για την ασφάλεια της έχουν οι ελληνικές αρχές…
Σε ότι αφορά τις απειλές που δεχόμαστε κατά του προσωπικού της Πρεσβείας, αυτές είναι δειλές και απαράδεκτες, ενώ την ευθύνη για την ασφάλεια της Αποστολής μας έχουν οι Ελληνικές Αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε https://t.co/Lp4W60tMGJ
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) February 26, 2022
Το φράγμα και οι Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου των Ελλήνων ομογενών και τα συλλυπητήρια – ο Θεός να τα κάνει – της ρωσικής πρεσβείας, μας ενημέρωσε ότι κατέστρεψε ένα φράγμα που κατασκεύασαν οι Ουκρανοί στην Κριμαία, με στόχο να κόψουν το νερό των κατοίκων της περιοχής, για να τους τιμωρήσουν για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
Φρόντισαν, ωστόσο, να προσθέσουν και ελληνικό «χρώμα» στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι «ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το φράγμα, που κατασκευάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου το 2014 για να διακόψει την παροχή νερού στους κατοίκους της Κριμαίας, ανάμεσά τους και στους Έλληνες, για να τους τιμωρήσει για το ηχηρό ‘Ναι’ στην επιστροφή στη Ρωσία» και εξηγώντας πως «όλα αυτά τα χρόνια, οι κάτοικοι της χερσονήσου υπέφεραν από έλλειψη νερού», αφού το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας «κάλυπτε έως και το 80% των αναγκών».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις