Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τοπική λιχουδιά μέσα σε ιγκλού έχει τρελάνει την Ιαπωνία

Τοπική λιχουδιά μέσα σε ιγκλού έχει τρελάνει την Ιαπωνία

Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso - λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki

Πρωτότυπη γευστική εμπειρία και περιπέτεια προσφέρει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το Restaurant Kamakura Village στη νομαρχία Ναγκάνο στην Ιαπωνία: 20 ιγκλού στο χιονισμένο τοπίο μπορούν να φιλοξενούν έως και τέσσερις το πολύ, λόγω της Covid-19, επισκέπτες το καθένα για να γευθούν το τοπικό πιάτο Noroshi-nabe.

Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso – λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki. Χρονολογείται από την περίοδο των πολέμων μεταξύ των daimyos, των βαρόνων στην Ιαπωνία, όταν πριν εκατοντάδες χρόνια στο κοντινό όρος Kuroiwa άναβαν noroshi, φωτιές για να ειδοποιήσουν ότι πλησιάζουν εχθρικά στρατεύματα.


Πέραν του ότι οι επισκέπτες του pop-up εστιατορίου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έλκηθρο σε ορισμένη περιοχή και να πεταχτούν σε ένα κατάστημα που δημιουργήθηκε επί τούτου, μπορούν να επισκεφθούν και τη σε ζωηρό κόκκινο χρώμα Πύλη Τόρι του σιντοϊστικού ναού· όπου φιλοξενείται ένα ιερό αντικείμενο γνωστό ως shimenawa (ιερό σκοινί) το οποίο πιστεύεται ότι αποτρέπει το κακό καθώς και ένα κυτίο προσφορών. Η επίσκεψη στον ναό είναι δωρεάν.

Το γεύμα κοστίζει 3.700 γιεν (28,36 ευρώ) κατ’ άτομο και το δείπνο 4.200 γιεν (32,17 ευρώ) ενώ είναι δωρεάν για τις ηλικίες έως πέντε χρόνων. Το Restaurant Kamakura Village απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το Τόκιο και θα λειτουργεί έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024