Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς για τους V6 diesel δια χειρός Audi

Βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς για τους V6 diesel δια χειρός Audi

Η γερμανική φίρμα ενέκρινε την χρήση υδρογονωμένων φυτικών ελαίων (HVO) ως καυσίμων για τα V6 diesel μοτέρ της με τα οφέλη σε ό,τι αφορά την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να φτάνουν έως και το 95% σε σχέση με το diesel

H Αudi ανακοίνωσε ότι εφεξής ορισμένοι από τους V6 πετρελαιοκινητήρες της θα είναι συμβατοί με βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα, η γερμανική φίρμα ενέκρινε την χρήση υδρογονωμένων φυτικών ελαίων (HVO) από ανανεώσιμες πηγές ως καυσίμων για συγκεκριμένους κινητήρες στοιχείο που αναμένεται να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων.

Το συγκεκριμένο είδος καυσίμου δημιουργείται ουσιαστικά από τα απόβλητα φυτικών ελαίων τα οποία υδρογονώνονται και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, όντας ουσιαστικά ένα καθαρότερο είδος το οποίο παράλληλα βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα ιδίως κατά τις κρύες εκκινήσεις.

Σύμφωνα με τις συστάσεις τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μείξη ή μη με το πετρέλαιο ενώ όλα τα οχήματα της Audi που θα είναι συμβατά με αυτό το είδος καυσίμου θα φέρουν την σήμανση XTL στο εσωτερικό της τάπας δεξαμενής καυσίμου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Audi συμβατά με τη χρήση του συγκεκριμένου βιοκαυσίμου θα είναι τα μοντέλα A4, A5, A6, A7, A8, Q7 και Q8 με κινητήρα diesel V6 τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2022 και εφεξής.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου μειώνει από 75 έως και 95% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αντίστοιχων εκδόσεων.

Επίσης ήδη το συγκεκριμένο είδος καυσίμου που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στον ευρωπαϊκό βορρά και σε χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία, είναι ήδη συμβατό με τους τετρακύλινδρους diesel κινητήρες που εφοδιάζουν τα Audi A3, Q2 και Q3. Επίσης από τις αρχές Μαρτίου εξίσου συμβατά με τα υδρογωνομένα φυτικά έλαια θα είναι τα πετρελαιοκίνητα Q5 και A6.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και TDI V6 μοντέλα της VW τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο είδος καυσίμου με εξίσου απτά οφέλη σε περιβαλλοντικούς όρους.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024