Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ποιους στόχους χτύπησαν και εξουδετέρωσαν οι ρώσοι

Ουκρανία: Ποιους στόχους χτύπησαν και εξουδετέρωσαν οι ρώσοι

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Για να γίνει όμως έπρεπε να εξουδετερωθούν πρώτα κάποιοι στόχοι ιδιαίτερης αξίας.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε μια πρώτη ενημέρωση για τα χτυπήματα των Ρώσων που έπληξαν ουκρανικούς στόχους, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο υπουργός ο Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε (πάντα σύμφωνα με τους ρώσους) αυστηρές διαταγές σε όλους του διοικητές των μονάδων να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους Ουκρανούς αιχμαλώτους στρατιώτες.

Η πρώτη λοιπόν ανακοίνωση των Ρώσων κάνει λόγο για «χειρουργικά» αλλά και μαζικά χτυπήματα σε 74 ουκρανικούς στόχους στρατιωτικών υποδομών. Μεταξύ των στόχων αυτών είναι και 11 αεροδρόμια της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Χτύπησαν την αντιαεροπορική αεράμυνα

Ένας από τους βασικούς στόχους των ρωσικών πυραύλων και αεροσκαφών ήταν να πλήξουν την αντιαεροπορική αεράμυνα των Ουκρανών. Έτσι χτύπησαν 18 σταθμούς ραντάρ, ουκρανικών συστημάτων S-300 αλλά και σταθμούς και συστήματα αεράμυνας τύπου Buk.

Στους 74 στρατιωτικούς στόχους που έπληξαν οι ρώσοι συμπεριλαμβάνονται και 3 θέσεις διοίκησης ναυτικών βάσεων. Οι ρώσοι τονίζουν ότι δεν χτύπησαν και δεν στοχεύουν πόλεις και άμαχο πληθυσμό ενώ τα όπλα που χρησιμοποίησαν, ήταν όπλα ακριβείας για να εξουδετερώσουν την Ουκρανική στρατιωτική υποδομή.

Στην ανακοίνωση του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, ορκίστηκε στον ουκρανικό λαό και υπακούει σε εντολές, συμπεριφερθείτε του με σεβασμό. Επιχειρήστε τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την ασφαλή έξοδο του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που κατέθεσε τα όπλα στις περιοχές της επιχείρησης, προς τις οικογένειές τους»

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024