Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βριλήσσια: Δεν ενεργοποιεί ο Δήμαρχος την μεταφορά απορριμματοφόρων στο Γέρακα

Βριλήσσια: Δεν ενεργοποιεί ο Δήμαρχος την μεταφορά απορριμματοφόρων στο Γέρακα

Μετά την ευθεία επίθεση του Δήμου Παλλήνης προς τον Δήμο Βριλησσίων, αναφορικά με την μίσθωση χώρων για την εγκατάσταση απορριμματοφόρων στο Γέρακα, μάθαμε πως ο Δήμαρχος Βριλησσίων θα πάρει πίσω την απόφαση αυτή.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ όμορων Δήμων και συγκεκριμένα των Δήμων Παλλήνης και Βριλησσίων, φαίνεται να αποκλιμακώνεται μετά την πρόθεση του Δημάρχου Βριλησσίων να μην μεταφέρει τα απορριμματοφόρα του στα οικόπεδα που μίσθωσε ο Δήμος του στο Γέρακα, όπως μας ανέφερε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Η απόφαση μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων των Βριλησσίων στη περιοχή του Γέρακα προκάλεσε την σφοδρή επίθεση του Θανάση Ζούτσου, Δημάρχου Παλλήνης, όπως σας ενημερώσαμε χθες.

Ο Δήμος Παλλήνης επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο Δήμο Βριλησσίων

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, μάθαμε πως δεν θα ενεργοποιήσει την πρόθεση του αυτή δεδομένης της διάθεσης του να μην φέρει σε αντιπαράθεση τους δημότες δυο γειτονικών Δήμων και πράττει σωστά κατά την άποψη μας.

Όμως, το πρόβλημα είναι τελικά τι θα γίνει με τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βριλησσίων και τελικά πότε και που θα βρούνε μια μόνιμη θέση στάθμευσης. Διότι καλό είναι να μην επιβαρύνονται Δήμοι με στόλο οχημάτων άλλων Δήμων, αλλά ρεαλιστικά κάπου πρέπει να πάνε και αυτά.

Ας αποφασίσουν εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε και να φύγουν από τον χώρο που είναι τώρα – πρώην ναυτική βάση – αλλά και να μην επιβαρύνουν γειτονικές πόλεις. Διότι τα απορριμματοφόρα είναι τα οχήματα εκείνα που διατηρούν μαζί με το προσωπικό της καθαριότητας τους Δήμους καθαρούς.

Μπορεί κανείς να μην τα θέλει στην αυλή του αλλά χωρίς αυτά οι πόλεις θα είναι γεμάτες σκουπίδια. Παλαιότερα μάλιστα όπως μάθαμε είχε προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο. Δηλαδή πάλι σε άλλο Δήμο ιδιαίτερα μακρινό με τα κόστη σε καύσιμα και διόδια να αυξάνουν τον Δημοτικό προϋπολογισμό.

Οπότε αναζητείται μια ρεαλιστική λύση που να είναι μόνιμη και όχι πεδίο αντιπαράθεσης. Ας γίνει ένας γόνιμος διάλογος στα Βριλήσσια διότι κάποια πράγματα πρέπει ξεκάθαρα να λύνονται. Η Δημοτική Αρχή αναζητάει λύση στο πρόβλημα όπως φαίνεται έστω και αν αυτή που προέκρινε δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Αν το 2022 δεν είμαστε ικανοί να βρούμε λύσεις σε θέματα όπως αυτό, τι να περιμένουμε στο μέλλον; Πότε θα ενωθούν οι δημοτικές παρατάξεις τελικά βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο. Στο επίκεντρο όλων πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του Δημότη και η πρόοδος της κοινωνίας.

Εκεί που λέμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πυρήνας της κοινωνίας, άλλο τόσο ο ίδιος ο Θεσμός μας υπενθυμίζει πως η ενότητα σε κρίσιμα θέματα δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε εκεί. Κρίμα.

Την Δημοτική Αρχή Βριλησσίων βέβαια πρέπει να την απασχολήσει και το θέμα της λύσης των μισθωτηρίων που έχει συνάψει με τους ιδιώτες που διατηρούν τα οικόπεδα που θα πήγαιναν τα απορριμματοφόρα στον Γέρακα. Διότι αν δεν καταστεί εφικτό αυτό τότε θα επιβαρυνθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός χωρίς πρακτικά να υπάρχει ανταπόδοση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024