Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ενάντια στη βία στον αθλητισμό αφιέρωσαν στον Άλκη μαθητές δημοτικού

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ενάντια στη βία στον αθλητισμό αφιέρωσαν στον Άλκη μαθητές δημοτικού

Οι μικροί μαθητές έδωσαν ένα ...μεγάλο μάθημα και πρωταγωνίστησαν στις λήψεις, αφιερώνοντας το βίντεο και ένα ποίημα στον Άλκη, με αφορμή τον άδικο χαμό του 19χρονου

«Καμιά φανέλα δεν έχει σημασία, ούτε το χρώμα που φοράς. Αξία έχουν μόνο τα ιδανικά που κουβαλάς». «Όχι βία στον αθλητισμό. Άμιλλα ευγενική, όχι άλλο αίμα να χυθεί». Αυτά είναι κάποια από τα μηνύματα που με δυνατή φωνή, γεμάτη αυτοπεποίθηση, παιδική αθωότητα και συνάμα αλήθεια, περνούν οι μαθητές Β1 του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου- Κορδελιού Θεσσαλονίκης, μέσα από το βίντεό τους ενάντια στη βία στον αθλητισμό.

Τα παιδιά εμφανίζονται όλα τους όρθια, με γυρισμένη πλάτη στην κάμερα που στήθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου. Γυρνούν ένας ένας και κοιτώντας τον φακό, λένε από μια φράση γεμάτη νόημα και ουσία.

Οι μικροί μαθητές έδωσαν ένα …μεγάλο μάθημα και πρωταγωνίστησαν στις λήψεις, αφιερώνοντας το βίντεο και ένα ποίημα στον Άλκη, με αφορμή τον άδικο χαμό του 19χρονου, την 1η Φεβρουαρίου, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Όπως δηλώνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος, το τραγικό γεγονός επηρέασε πάρα πολύ τα παιδιά, που το συζήτησαν με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Έτσι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως με την ελπίδα ν’ ακουστεί η φωνή τους στο βίντεο των δυόμισι λεπτών.

«Το βίντεο ονομάζεται «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ» (για σένα ΑΛΚΗ). Η ιδέα, η επιμέλεια της παρουσίασης και οι στίχοι ανήκουν στη γυμνάστρια του σχολείου Βάνα Χαλιαμάλια. Η δασκάλα πληροφορικής Ελένη Δελημπέη έκανε την τεχνική επιμέλεια, ενώ δάσκαλος του τμήματος είναι ο Απόστολος Ζώης», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως εξηγεί, η γυμνάστρια στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κάνει πολλές συζητήσεις με τα παιδιά για θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου, ιδανικά που πρέπει να επιδεικνύουν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους και στις σχέσεις με τους συμμαθητές τους. «Η κουβέντα των τελευταίων ημερών είχε ως επίκεντρο τη βία στον αθλητισμό και έτσι αποφάσισαν να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια και μέσα από στίχους να κινητοποιήσουν και να αφυπνίσουν όσο περισσότερους γίνεται. Στο ίδιο πλαίσιο αφιέρωσαν στον Άλκη κι ένα ποίημα με τίτλο «Καλό Ταξίδι»», συμπληρώνει ο διευθυντής του σχολείου.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024