Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: 70χρονη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τον καημό της

Καλαμάτα: 70χρονη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τον καημό της

Το σπίτι της 70χρονης βγήκε στον πλειστηριασμό. Η κυρία Καίτη βρέθηκε στο δρόμο στα γεράματα. Δεν το άντεξε και πέθανε από τον καημό της.

Ο θάνατος της 70χρονης γυναίκας έχει βυθίσει στο πένθος τα μέλη της οικογένειά της που αδυνατούν να δεχτούν τον άδικο χαμό της. «H μητέρα μου εργαζόταν και όσο εργαζόταν δεν χρώσταγε ένα σεντ. Δεν χρώσταγε σε κανέναν, όλοι την αγαπούσαν, όλους τους βοηθούσε και έβαλε και δικά της χρήματα. Πήρε ένα δάνειο στεγαστικό, της το δώσανε ευχαρίστως με ανοιχτές τις πόρτες, κάπου 80 – 90 χιλιάρικα για να πάρει ένα σπιτάκι 77 τ.μ. ένα σπιτάκι, στεγαστικό», αποκαλύπτει ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Η 70χρονη επί 15 χρόνια, δούλευε ένα περίπτερο στην Καλαμάτα που νοίκιαζε. Ήξερε πόσα έβγαζε κι είχε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη. Τίποτα όμως, δεν έγινε, όπως τα υπολόγισε.

«Έφτασε η στιγμή όμως, κάποια στιγμή, που έχασε το περίπτερο, διότι το νοίκιαζε το περίπτερο η μητέρα μου, πέθαναν οι ιδιοκτήτες και οι άδειες χαθήκαν. Το δάνειο, αφού το έχασε το περίπτερο, τι να πλήρωνε μετά; Δεν είχε λεφτά. Δεν μπορούσε μετά να αποπληρώσει και τις δόσεις, στεναχωρήθηκε, η τράπεζα έκανε ηλεκτρονικά τον πλειστηριασμό, την παρενοχλούσε, «θα σας βγάλουμε βιαίως» η τράπεζα ανένδοτη, πουθενά. Της κάνανε ψυχολογικό πόλεμο», δηλώνει ο γιος της 70χρονης.

Το σπίτι το έχασε. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις… Η κ.Καίτη, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, έβλεπε τη ζωή της να καταρρέει… Τους τελευταίους 6 μήνες ζούσε μ’ ένα επίδομα 347 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τώρα, έπρεπε να βρει ένα άλλο σπίτι να νοικιάσει για να ζήσει.

«Αντί λοιπόν η τράπεζα να δεχτεί μια παράταση, το δέχτηκε ότι το έχασε, εντάξει το έχασε, δηλαδή τόσο αναίσθητοι; Δεν δεχτήκανε, «να σας πληρώσουμε εμείς» λέω, δεν δεχτήκανε. Δεν είναι υποχρεωμένοι μου είπανε. Δεν βρίσκαμε και σπίτι, δεν ήμασταν και… 347 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πήρε η μητέρα μου, γιατί της έβγαλα εγώ τα χαρτιά, ανασφάλιστων υπερηλίκων σύνταξη , επίδομα, αυτό, 347 ευρώ. Τι να πληρώσει δηλαδή; Ποιο ενοίκιο να βρει; Ποιο ρεύμα να πληρώσει;», επισημαίνει ο γιος της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τον γιο της, το «χτύπημα» της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για να το αντέξει. Όταν η πόρτα του σπιτιού που είχε αγοράσει με το δάνειο, έκλεισε πίσω της, η 70χρονη, λύγισε…

Τρεις μέρες μετά, «έσβησε» στο νοσοκομείο

«Η γυναίκα έφυγε 15 Φλεβάρη, βρήκαμε σπίτι και με το που φτάσαμε στο άλλο σπίτι, 20 χιλιόμετρα μακριά ήταν από την Καλαμάτα, σε μία ερημιά, σε τρεις ημέρες στεναχωρήθηκε, είπε «αυτό ήταν», με το που βγήκε από το σπίτι το παλιό, έφτασε στο καινούργιο, έπεσε, δεν μπορούσε να περπατήσει, περάσαμε εγκεφαλικά. «Θέλω να πεθάνω» μου έλεγε αυτό ήταν και πέθανε στο νοσοκομείο. Παρασκευή βράδυ την πήγαμε στο νοσοκομείο, Σάββατο 19 Φλεβάρη πέθανε το πρωί», αποκαλύπτει ο γιος της 70χρονης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024